☛ FOLLOWERS

29 Mar 2011

=*_*=KALAULAH HEWAN ADA FACEBOOK=*_*=

Entry kupi pes dr tenet, blog sape ntah..tp cam beshhh jer.. Henjoyyy..!!~ ;)


FACEBOOK - CONNECTING ANIMAL 

Dimulakan... 

Kucing Tak dapat dibayangkan kalau kucing-kucing
kat rumah ni ada facebook.
Mesti dok mengutuk aku je keje 
sebab asek buat dorg lapar. hehe..



Cicak 1: Tuan rumah baru beli reket elektrik, 
gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih...

Cicak 2: Isteriku tersepit pintu..OUCH!

Cicak 3 : Mau ke bilik air anak tuan rumah jap...
baru beli videocam..
hahahaha (gelak evil)


Nyamuk Biasa: Baru habis ronda rumah Ajoi...kenyang...Burp! Alhamdulillah...

Nyamuk Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Nyamuk Aedes (sehari dua lepas status di atas): 
Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. 
Gua positif HIV AIDS...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak! 
Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran,
gua mau di sembeliiiiihhh!

Ayam :(5 min lepas status di atas): 
Kawan2...kalu esok gua tak update FB...
bererti gua udah digoreng...
Gua luv u all...
Jangan luper wat kenduri arwah untuk gua yaa...


Kucing Betina: Anak I yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. 
I pun bingung nak jawab apa. 
I sendiri lupa bapaknya siapa.

Kucing Jantan: Baru je add awek sebelah umah...
keturunan PARSI, beb!!!


Kucing Pink Panther: Update - petang karang tepat jam 5
slow2 ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal 
kepunyaan Kak Lela Majnun...


 Tikus: Operasi malam ni...selongkar kitchen kabinet...
sape nak itot?


Tikus putih: is eating mee goreng mamak kat  
maple@precint 9. Meh la join..

 
 Katak: Malam ni nk wat konsert la, 
da lama x ujan ni..hangat oii!


Ular: Rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..
Sapa2 tau mana nk cari?

 
Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul 
tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang.
Hanjeng punya org...haihh!!

 
 KudaPatah kaki mode. Rider aku salah timing 
bila nak lompat pagar, skang rehat kat kandang.

 
Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. 
Lembab mcm siput babi!


Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. 
Lembab mcm kura2!


 Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles..


 Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat.
Walaupun aku Burung Kakak Tua, 
tapi aku burung JANTAN!!!


Babi hutan: Susah betul nak cari makanan halal sekarang ni..


Kera: Semalam GF aku bagi bunga. 
Sedap jugak kunyah..huhu..

 
Lalat: Asyik hurung bangkai je. 
Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.
 

Paul the Octopus: Aku bengang bila tapak sulaiman 
ejek aku si lembut, huh!

 
Lipas: Merasmikan penggunaan kepak baru..
Gerun tengok member aku kene tarik 
dgn jeli2 panjang kepunyaan Cik Cicak..
eee...seram nyeee....

 
 Itik serati: HAHAHAHAHA! Lawak2..
ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2...
nk tiru aku le tu...LOL


Ikan Flowerhorn: manusia suka aku. 
tapi kawan-kawan ejek aku kepala besar :(



Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tangki ni...



Ikan parang: Kurang asam punya manusia, 
letak gambar aku kat depan bekas keropok!



Ikan jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve I
(sambil kesat airmata) :-(



Ikan sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan 
ikan pekasam. Al-Fatihah...

 

Ikan bilis: Wah..ramainya kawan kita! 
Tahniah Remy, ko kawan aku yang ke-5000!!

 

Ikan arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan?kan?kan?

Ikan mas koki: Macam mana nak kurus nie...?



Kambing : Asal busuk je tuduh aku. 
Mood: Kecik Hati.



=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
credit to incek/cik.. errr...
x hengat plak nama bloggers tuh..
jumpa masa blogwalking lame dah... ;)

=*_*= KUCEN TERAPI TERBAIK BUATKU =*_*=




=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
ari nih rasa tensen sgt, stress + x cukup tido,
mlm td haku buat operasi mendobi besar2an, siap kul 3am.
mlm tuh gak sidai, takut pagi x smpt..
kat opis plak seharian menahan ngantuk + boring.

smp jer umh ptg td, pas singgah mkn..
incek hubby terus g keje..
dah settle keje ape yg patut..haku terus masuk bilik dorg.. 
kasik makan, cedok poo & bersihkan cage dak kecit tuh.
Dah settle sume, dlm 2 jam gak ler haku dok lam tuh ngadap dorg.

dak kecit haku lepas kejap pas dia mkn. kasik main ngn yg lain.
yg lain dh bleh terima dia KECUALI wiwi..
still ngan hissing dia, x psl2 dak kecit tuh kne lempang.

yg haku pahsan Wiwi nih, dulu ms dia mula2 masuk umh neh, 
yg lain terima baek jer dia, xde hissing2.
walhal dia budak baru yg patut kne raggging,
pastuh haku & incek hubby rescue Cheekang, 
pun dia hissing gak, asik hangin memanjang.

dorg main kejar2, sorok2 lam bilik tp haku still kne tgk.
takut tetiba ade plak yg out of control ngn dak kecit tuh kang,
Si Cheesedale cam biasa, mls nak join aksi kejar2
dok terbaring smp bleh lelap mata dlm kecoh2 tuh.
tp bila dia setat main ngan dak kecit, 
haku blh nmpk jgk tolak ansur dlm bergurau.
nak pegang2 kepala dak kecit tuh pun cam was2.
Chello & ChiChi.. dh tua bangka pun blh tahan lincah nyer
si Chester, gendut2 pun sibuk nak sorok2.
si Rusty mmg cool.. dia dok jer perati anak2 & ank angkat lari2 


Pas makan, sume buat hal sirik kjp,
aksi dak kecit menjilat bibir cam kelakar pun hade
ilang kiyut bila lidah terjelir2 & mata cam juling
sedap giler wetfud tuh kot..
yg tua2 bangka, pas makan sume wat hal sirik
 yg x bleh thn, bila nguap..sume berlumba2 nganga molot
sebesar2 yg  boleh smp dh rupa cam bapak rimau dah.
dok perati gelagat dorg..sedar x sedar, stress ilang otometik.
Kelakar tgk dorg mcm2 aksi yg buat haku sengih sorg2.


*ehh..kalo ayat tunggang langgang, maknanya time haku 
naip nih, mata tgh ngantuk & otak tgh beku.
besok sajalah haku check balik ayatnyer..
.huhuhu