☛ FOLLOWERS

15 Jul 2013

> DIY SUGAR GLIDER SLEEPING POUCH


DIY pertama untuk family Cheezel & Caramel plus anak2 dorang, Cheezy Jr & Creamy Jr. Sebenarnya dah lama beli kain. Beria2 beli kain cotton berjenis2 masa balik Kuching ari tu tp x buat2 pun. 

Pastu wiken 2 mggu lepas, pegi Jalan TAR pun beli kain jugak kt Nagoya menyambil2 time jumpa abg no.2 & kak ipar. Ari Sabtu lepas baru tercapai hajat nak buat sleeping pouch utk dorang. Kalau peringkat pro, biasanya siap lam 15min jer kot + guna mesin jahit. Saya lak, sbb amatur & PETAI pestaimer, so ambik masa dlm 3-4 jam jugak nak buat disamping menyambil2 hapdet pesbuk

Bila dah buat, xde ler susah mane pun. Saya tiru pouch yg saya beli dari penjual brg2 sugar glider. Kiranya try & error jer pun.. Tak pasang lagi sbb takde tali untuk gantungkan pouch tu. Pasni baru nak cari riben lebih2 yg recycle pas 5S kat opis baru2 ni.  


 dah rasmi dahhhh ;)



 si Creamy..malu2 sugar glider..memula jenguk2 jer.. ;)

 yg over interframe nih si mommy dorg ler, Caramel :p




So, mcm atas ler hasilnyer... home made sangattttttt..hahaha.. lama x bermain dengan kain & jarum. Last dolu2 buat patchwork jer pun. Silalahhh abaikan jahitan yg sangat kasar buatannya..

Ape2pun, puas ati...dak cengkenit tuh pun, pas tuko sleeping pouch jer, memasing turun menikmati mekanan.. ulat kering & fruit drops.. buah kat sebelah tu langsung x layan...memasing cam pelahap kunyah ulat2 tu...siap berebut2..anak dah x kenal bapak, bapak dah x kenal mak...dah kenyang2 makan, pastu sambung membuta balik..  heheh