☛ FOLLOWERS

21 Oct 2011

=*_*= KISAH ANAK-ANAK BULUS, CHESTER PLAK SAKIT (29/9/2011) =*_*=

Turn Chester plak sakit selang 2-3 hari pas ChiChi sakit..
ni gmbr dia lepas [ CHICHI SAKIT ] ari tu..
so layan jer la gambar2 "basi" nih..

Alhamdulillah Chester Gendut dah sihat sepenuhnya, 
cuma still continue treatment utk fungus..
hari tu dia sakit lagi lame dr ChiChi,
dekat 5-6 hari jgk la mammeh terpaksa force feed dia,
pagi2 sblm pegi keje and petang blk umh..
nasib baik dia neh jenis x byk karenah.
nak suap2 tu xde ler berperang sangat 
cam ngan Chello or arwah Wiwi dulu..
2 hekor tu mmg juara perang bab2 mkn ubat..

Lepas Chester sakit ari tu, Lady Rusty lak menyusul..
tp nasib baik dia x sakit lame..
cuma kurang selera makan & monyok jer..
daddeh dorg belikan wetfud Avoderm 
sampai 7-8 tin.. hamek kawwwwwww..!! ;P
  

 monyok..


 pandangan dari atas, badan dia pun setat kurus..
ketara ngan botak2 kat badan dia 
kne fungus..



 muka dia nampak pelik kat pic ni, 
sbb kurus cengkung kat leher & muka dia..


 melepek jer la keje dia, 
x aktif cam biasa..




mlm kat sini port dia, siang pun situ jgk..







 montot, blkg leher, kaki & perut dia jadik botak..
masa ni still ngan Malaseb..




 sian plak tgk muka busyuk mammeh monyok nih, 
yg biasanya pantang dipanggil nama, 
sure dia yg 1st berlari2 dtg dengan perut melambai2nyer...




=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
amik turn 
ChiChi
Chester
Rusty...
skrg ..
mammeh korang lak x sihat..
Rabu lepas MC, 
Khamis semalam Emergency Leave (EL)
ari nih terpaksa keje..
sbb bila dah tanggung keje nih, 
x bleh cuti lame2..


17 Oct 2011

=*_*= ANAK2 BULUS - SEPTEMBER 2011 =*_*=

aktiviti masa lapang, 
as usual..buat taik mata 
hak ghak hakkkk =))



 Chester & Cheesedale


Chello & Lady Rusty 


 alamakk!!
kantoi la plak haku curik2 snap pic dorg tido =))


 Cheesedale & Chester
Chester tgh treatment utk fungus skrg,
alhamdulillah makin ok...
sume pakat mandi Malaseb..








 Chello, grooming memanjang dia..


ce teka...!!! ce teka...!!! ce teka...!!!

ni Chello ker Cheesedale @ Dedel....?????


=*_*= KISAH ANAK-ANAK BULUS, CHICHI SAKIT II (28/9/2011) =*_*=


lagi gambar2 beliau (hamek kawww entry melambak2)



 keje dia mmg membuta sepanjang hari..
kalo manusia demam sekalipun, 
sure jadik cam nih jgk..




 Si Dedel dtg kat dia pun dia x layan,
Opssssssssssssssssssss!!!
Sile abaikan puyut yg melambai2 itu, hokeyyy =))


baik Dedel nih,. dia x kaco pun Abg Ichi nyer.. hak hak hak 



alhamdulillah,. ChiChi dah sepenuhnya sihat.
Kalo ikutkan sejarah antara dorg 6 hekor tu, 
ChiChi la yg plg jarang sakit.
Maybe time ni nasib dia x berapa baik.

masa bawak g vet ari tu, Vet ckp secara fizikal dia sume ok, 
cuma maybe stress or perubahan cuaca buat dia x aktif..
Apa2pun lega sbb dia dah ok..
Syukur alhamdulillah...


=*_*= KISAH ANAK-ANAK BULUS, CHICHI SAKIT (28/9/2011) =*_*=


sambungan cite basi pasal ChiChi yg sakit ari tu :p
Ya hamponkanmakkassim lame giler nak sambung hapdet...
walhal ChiChi dah sihat walafiat, 
dah wat acara lari ganti2 nek turun lam umh..
tapi gambar WAJIB di haplod lam neh utk
tatapan sendiri kendian hari.. huhuhuhu...














 pandangan dari atas, nmpk cengkung skit rupa bdn dia..




 time sakit tu dia x byk respon kat org,
baek haku or incek hubby..
byk termenung & monyok lam cage,
haku asingkan dia dr yg lain takut berjangkit lak 




 time tu nmpk dia mkn sikit pun rasa bersyukur sgt dah..




 sakit2 jgk, tp still x bleh sorok manja dia...heheh












Alhamdulillah ChiChi sakit dlm masa 3-4 hari jer
tp lepas dia sakit tu, Chester plak yg ganti.. 




6 Oct 2011

=*_*= KISAH ANAK-ANAK BULUS, CHICHI SAKIT (27/9/2011) =*_*=

Fine! Mungkin cite yg agak basi utk dibaca tp still kne update lam belog sbb kendian hari pun haku kne refer kat belog ni jugak kalo x ingat tarikh2 tertentu pasal dorg neh.


16/9/2011 - Dimulakan dengan ChiChi yg setat sakit. Mulai monyok, x aktif, byk tido & byk bersendirian (x nak join yg lain lari2 lam umh, sebaliknya lebih suka dok kat dapur. TERMENUNG!). Yang haku pasan dia jadik cam tu since haku lepaskan dorg time Hari Malaysia.. Kengkununnyer nak kasik can dorg merdeka lama2 la lam umh khenn?? Mmg haku pasan dia byk tido & dok kat pintu dapur tp x syak ape2 sbb pada firasat haku, maybe dia dah malas nak join yg lain2 sbb dah agak berumur aka agak kertu mcm mammeh dorg tu yg lbh suka dok umh dr jenjalan tp rupanya berlarutan smp seminggu. Bila masuk lam bungalow jer, dia x de respon sgt bila haku panggil2 & kdg2 dia wat derk jer. 

24/9/2011 - masa mandikan dorg, time tu baru la terasa badan dia agak ringan dr kebiasaan, plus cam ade timbul skit tulang blkg dia sedangkan dlm byk2 dorg tu, ChiChi sekor jer yg badannyer x gendut, sedang2 sedap dipeluk & solid. Since tu dia makin jadik cam langsung x berapa aktif & makan pun x nak. Tp masa tu decide nak bawak g vet lg sbb nak monitor dulu keadaan dia cane. Haku try kasik dia dada ayam rebus yg mmg fav dia, pun x berapa lalu. Yang lajuuuu nyer, si Chello tu la.. Haku lepaskan dia sekali ngan ChiChi supaya dia ada kawan. Konon2 nak tgk ChiChi nak ker x main kejar2 ngan Chello samseng sg. chua tu..
    

 dia cium2 bau dada ayam rebus tu, 
jamah skit pastu blahhh...
Si Chello tu tggu kne pelawa jer tu, dah ready kat tepi :p


 usha line,
tgk kiri...tgk kanan...


 Bismillahhhhhhhhhhhhh...!!!!!!!!!!
x yah buang masa, laju jer dia belasah dada ayam tuu..


nak pujuk dia mkn, haku letak sikit2 kat lantai bg dia kutip.
letak lam pinggan x nakkk kooo..


 org tua2 kata x elok pindah2 tmpt makan,
tp pinggan tu haku sengaja pindah2kan sbb nak ikut
mane jer dia pegi, konon2 nak pujuk dia mkn.
Sorry, x layan ok..!!!
tu terkuis2 sbb nak "simpan" mekanan tu. 


pas cium2, terkuis2 lagi.
cam tu la sampai dada ayam rebus tu selamat....
dalam perut Chello... :p



bersambung.............