☛ FOLLOWERS

17 Mar 2011

=*_*= DAK KECIT G JUMPA VET @ KLINIK MESRA, SEK. 7 BB. BANGI [16/3/2011] =*_*=




cam yg haku hapdet status dak kecik nih kat wall FB semalam, 
ptg tuh blk dr opis terus bwk dak kecit nih g Klinik Mesra
utk check sambil g sana utk beli mekanan repack
sbb stok BW still  x amik lg (tggu incek hubby x kje mlm)
tuh yg terus check dia, tanye perlu ker x beli susu utk dia.

Alhamdulillah so far xde masalah cuma peyot dia agak muncet.
masa tuh dia x berak lg since mlm haku jumpa dia tuh.

so, Dr. Ainul kasik ubat cacing utk dia & ckp x yah 
kasik susu sbb dia dah blh mkn sirik.  

Ohyee,.lupe plak..blk dr opis tuh,
haku bawak dia guna paperbeg jer, carrier haku tggl jer kat opis
sbb pagi tuh dah kantoi bwk carrier besar.
masuk paperbeg & balut dia ngan tola. xde sape pasan.
nasib baik masuk lif masa nak turun tuh,
dia x munyik tp haku guna jalan selamat..
ikut lif blkg @ lif brg2.. hahaha


gambar2 dia lam kete..  

 OTW dlm kete dia dok diam jer, 
sejuk2 ekon kete kot..tp dia still balut ngan tola 
lam paperget tuh.. dh smp dpn kinik baru haku bukak..


 tgk dia sibuk nak panjat2... nasib baik kuku x terasa sgt ketajaman :p




 Chakkk..!! lihatlah mata shaya...besyarr kan..???


Rusty, cam biasa dia dtg cium2 bau tp x hissing sgt dah..




=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
mlm tuh pas haku tekan jer button "SHARE" kat FB
utk hapdet status dia psl dia x poo lg..
tetiba dia pun terus kasik respon dgn meng-reply "STATUS"
yg haku wat tuh dgn POO  lam cage..
tu 1st poo hari tu. heheheh
Lega sgt, so x yah la risau bila dia x poo..
dan PEE plak dia dah tinggalkan "kenangan"
kat ats meja junior bos haku. huakakak

pst :: mlm td dia dah bleh tido sekor2 lam cage kt tkt bwh.
tuh pun pas haku tidokan kat riba & alih slow2 lam cage..


=*_*= KITTEN @ DAK KECIT IN DA HAUZ =*_*=


Eksaited jumpa kitten punye pasal, mlm semalam haku dok layan budak kecit nih smp kul 5am baru tido! Lelap kejap2 jer, pastuh kul 6.15am dh kne bgn balik..!! :p. Budak kecit neh tanak tido kalo x kne felok. Bila haku tgk cam tertido jer, haku terus angkat masuk cage, tau2 dia bgn blk. Dok ngiau2. Agaknyer x biasa xde ibu dia kot. Manja sgt2, haku usap2 kepala dia, pegang2 perut dia, pastuh dia tido blk. X byk kerenah. Kasik makan wetfud, mmg selera. Last2 semalam dia tido atas dada haku dpn tv. 

*keje haku asik amik pic dia jer...sukeh3x..!!! :p

 gmbr nih masa haku dok lam bilik dorg.
cam x aman plak dak kecit nih nak tido bila yg len
asik lompat2, wat bunyik bising & yg plg x thn tuh, 
bila si Chester dok hulur tgn nak cuit2 dia dlm cage sebelah :p




 last2 lam kul 3am tuh haku kuar dpn umh amik
cage kecik & letak dia dpn ruang tamu.
*mende kaler kunen tuh ekceli bangku, 
haku terbalikkan & letak kain lam tuh ala2 sopak kliopatra kunun ;p

 lam cage kat ruang tamu, dia main sekor2 lam cage
haku kasik bola ntah bile beli. bola tuh jrg guna, 
sume x layan kecuali Wiwi.. bila kasik, tau2 ilang..
bila vacuum umh, tau2 mende tuh lekat kat hjg vacuum :-]




 Ekoran dr gambar2 neh & seterusnyer..
bgn pagi tuh haku sakit blkg sbb tido terlentang x gerak2.
Nak mengiring pun x bley sbb dak kecit nih panjat balik nak tido ats dada... 


 kejap2 tukar posisi tidur..dia bleh la..haku yg keras kejung :p




 haku gerak skit, dia bukak mata.
selagi x usap2 kepala & hidung dia,
dia tamo tido blk :p




=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=

Kejadian hari ini :

i) pg td bwk dia g opis sbb haku memikirkan ssh 
nak kasik mkn wetfud dia & tkt blk lmbt. senyap2 haku sorok carrier dia, 
masa smp dpn opis ingatkan LINE CLEAR, sekali haku dah ready
nak jln laju2, kuar plak serombongan opismet haku 
yg nak g koir sempena perhimpunan ngan Dato' dr pintu tangga.
adehhh!! sume dok ckp "..eiii kucen..eii kucen...kiyutnyer..!
haku just sengih cam kerang x cukup bitamin :p

ii) opismet haku jaga dia, men ngan dia, pastuh dia kasik 
dak kecit nih jln2 ats meja junior bos haku.
tau2 dia kencing ats meja jr bos haku tuh. 
siap dok atas kertas kerja yg jbtn len email kat dia lg tuh,
nasib baik attachment email tuh x kne.. kelam kabut jap
haku g lap meja tuh, sib bek ade tola besar.
haku siap spray wangi meja dia.. hahahah
adoii laaaaa... mmg terpilih la jr bos haku tuh
& kantoi yg dia ekceli mmg xde bakat nk bela kucen..
sbb ckp "..sy x thn bau kencing kucen,.." &
"..nih 1st time sy kne cam nih.." *kejadian kucen kencing..
wlupun pnh berangan nak bela Persian :p
HAHAHAH..!! LOL...!