☛ FOLLOWERS

15 Jul 2013

> DIY SUGAR GLIDER SLEEPING POUCH


DIY pertama untuk family Cheezel & Caramel plus anak2 dorang, Cheezy Jr & Creamy Jr. Sebenarnya dah lama beli kain. Beria2 beli kain cotton berjenis2 masa balik Kuching ari tu tp x buat2 pun. 

Pastu wiken 2 mggu lepas, pegi Jalan TAR pun beli kain jugak kt Nagoya menyambil2 time jumpa abg no.2 & kak ipar. Ari Sabtu lepas baru tercapai hajat nak buat sleeping pouch utk dorang. Kalau peringkat pro, biasanya siap lam 15min jer kot + guna mesin jahit. Saya lak, sbb amatur & PETAI pestaimer, so ambik masa dlm 3-4 jam jugak nak buat disamping menyambil2 hapdet pesbuk

Bila dah buat, xde ler susah mane pun. Saya tiru pouch yg saya beli dari penjual brg2 sugar glider. Kiranya try & error jer pun.. Tak pasang lagi sbb takde tali untuk gantungkan pouch tu. Pasni baru nak cari riben lebih2 yg recycle pas 5S kat opis baru2 ni.  


 dah rasmi dahhhh ;)



 si Creamy..malu2 sugar glider..memula jenguk2 jer.. ;)

 yg over interframe nih si mommy dorg ler, Caramel :p




So, mcm atas ler hasilnyer... home made sangattttttt..hahaha.. lama x bermain dengan kain & jarum. Last dolu2 buat patchwork jer pun. Silalahhh abaikan jahitan yg sangat kasar buatannya..

Ape2pun, puas ati...dak cengkenit tuh pun, pas tuko sleeping pouch jer, memasing turun menikmati mekanan.. ulat kering & fruit drops.. buah kat sebelah tu langsung x layan...memasing cam pelahap kunyah ulat2 tu...siap berebut2..anak dah x kenal bapak, bapak dah x kenal mak...dah kenyang2 makan, pastu sambung membuta balik..  heheh


7 comments:

  1. comel nya.. btw, sugar glider ni dia tak mengigit ke? hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hasil kerastangan gitewww..hehehe.. so far dorg nih x menggigit sampai luka2 setakat nih..gigit2 manje tu ade la...biasanya sugar glider akan menggigit klu rasa diri terancam.. klu terkejut pun kdg2 nak jgk menggigit tu..

      yg kta umh ni, kne pelan2 klu nak pegang2 dorg..x leh main serbu jer tangan masuk banglo dorang..heheheh

      Delete
  2. hehe... seronokkan bila dpt buat sesuatu untuk bdk2 ni? saye pon diy je pouch dgn brg2 dalam sangkar... saye tukang desing, adik tukang gunting, mak tukang jahit... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa..rasa puas ati sbb hasil kerastangan menjadik wlupun x seberapa...hehehe... untung la ade tukang gunting ngan tukang jahit.. order saja kat dorg..ahahahha

      Delete
  3. Replies
    1. makasehhh...tp abaikan hasil jahitan yg agak kasar tu..hahahah

      Delete

meowwwinggggg