☛ FOLLOWERS

20 Jan 2013

>LAZY DAYYYYYSS

gmbr sumbangan angkel gugel

niat di hati nak cepat2 hapdet belog..wat entry supaya x publish entry yg dah basi..  ni biasa buat hehe

nak hapdet pasal anak2 bulus yg ditinggalkan selamat 6 hari masa balik kelantan baru2 ni..

nak hapdet pasal perjalanan pestaim bawak cengkenit, si Caramel & Cheezel 8 jam perjalanan balik Kelantan jugak.

tapiiiiiiiiiiiiiii...

mood xde..
masa pun xde (alasan puiiiiiiiiiiiiiii

masa banyak tp x jadi jugak nak hapdet belog kalo kne serang penyakit M. Alasan masa xde tu sebenarnyer penipuan di alam nyata yg sebetul2nya, sebabnya rajin plak ngadap FB berjam2 dari buat satu entry nan seciput tu.


bukan xde mood ape... tp nak edit gmbr tu ambik masa skit..nak tansper masuk pc, pastu nak edit bla..bla...

ntah bile nak jadik cam cik meowwmania tu kan...rajin tul dia wat entry...setakat ni, rasanya dia ler kot pemegang rekod org paling rajin komen kat entry blog we'olss ni.. pandai tul dia manage masa.. kat FB pun, dia ler yg rajin conteng arang ehh conteng dinding we'olss... meowwmania harus wat anjurkan kursus pengurusan masa pasni.. supaya semua pemilik2 blog dan pemilik blog yg suam2 kuku cam saya ni merajinkan diri buat entry...satu entry, satu mggu xpe dah..hahahahahah




sorry..entry merapu xde idea.. ;p



8 Jan 2013

> BONDING POUCH & EXO TERRA EXPLORARIUM (TRAVEL CAGE)

Lagi shopping untuk anak2 bulus cam hari [hari tu] tp ni lagi tamak. Bonding pouch jer beli sampai 3 ketul. Hahah..!! nak buat cemane...? semua comel2 plus masa mc duit x abis sangat..tu yg sesuka hati main klik2 jer order tu..

Ok, mari layan gambar... ;)


Bonding Pouch warna pink - order dari [Sugar Glider's Cozy]. RM35 (termasuk pos)
Yang corak ala2 lembu ngan jeans tu - order dari [Shaggychummy SG Aksesori Part]- dua-dua RM30 (termasuk pos)
(yg corak lembu ngan jeans tu sbnrnya order lain2 time..berkenan plak ngan pouch jeans tu pas beli yg corak lembu, terus order lagi..hehehe. Order jer, terus sampai 2-3 hari pastu..ai laikkkkkkkk..!!.)

Thanks yer...saya beli.. klu ade berkenan, nnt saya order lagi. Mane yg nak order tu, bleh klik jer kat nama tu..terus ke link FB dorang ;)


si Cheezel dah testing yg tgh2 tu dulu..heheh


x duduk diam dia kat dalam tu...sibuk gigit2 nak keluar..
jaring kt tingkap tu ade 2 lapis..hrp2 jaring tu x bocor klu dia gigit.. 


 nak biasakan dorg duduk lam tu, saya letak lam cage dorang.


yang ni plak saya beli kat Memory Lane, Sunway Pyramid 2 mggu lepas masa repair tepon.
sbnrnyer ni sale brg krismas punye tp berkenan beli sbb warna merah. RM5 jer. 


tapi jangka hayat pouch ni x lame..esoknya bgn pagi, 
saya tgk dorang dah bergayut2 lam cage jer,
x duduk dlm tu sbb plastik transparent tu dah koyak..hahahah!!


bonding pouch yg saya letak lam cage dorang.
sesaje jer usik2 dorang..terus marah si Cheezel ni..crabbing memanjang..huhuhu 




sampai ternganga mulut dia crabbing..hehehe


Kanan : Cheezel, Kiri : Caramel


Pastu, dlm masa yg sama lakk..kebetulan nak balik kpg Khamis ni dan kebetulan ade org dlm SGM nak jual Exo Terra Explorarium 45 (Medium) travel cage murah2, terus sambar sbb dah lame mencari. Thanks yer Rafiq ;)


Kalo x jumpa ari tu, kompem budak cengkenit 2 ekor tu dok lam travel cage yg kecik tu jer la selama 8 jam perjalanan Putrajaya - Kelantan..x leh nak gayut2 lam cage. Agaknya dah rezeki.. heheh

Ni ler rupa dia... mlm tadi baru sempat nak testing.. siap 2 ekor ni 'dinner' buah ciku ngan epal lam tu..buah epal tu dah lame x bagi dorang..  ;)




pic credit to uncle Google. Details bleh tgk [sini]



gmbr ihsan dari Rafiq masa sblm g ambik kat The Curve



 rupa sebenar...sedang2 utk 2 ekor sang munyet tu..hahaha


 2 ekor sang munyet tu sedang bergayut2 lam tu..






 si Caramel jer bleh nak lepas2 gini..sbb dia dok diam skit..
kalo si Cheezel..dah merata tmpt dia nak larikan diri..


tu jer bebarang anak2 buat masa ni.. ade yg dah order tp x ambik lagi & ade yg lom sampai..
 heheh sekian :p










3 Jan 2013

> THE HOBBIT - AN EXPECTED JOURNEY @ TGV SUNWAY PYRAMID

30 Disember 2012 - pergi tgk wayang cite The Hobbit kat TGV Sunway Pyramid lagi. Kenapa asik2 sunway pyramid??? Ni gara2 hp x ok2 lagi la ni..pergi service centre..teknisen plak xde..sudahnyer g tgk wayang 3D. Incek hubby belanja.

Alkisah, pas beli tiket..kitorg g jenjalan cuci mata dulu. Saya pun g ler masuk Memory Lane beli kad2 yg kiyut miyut. Tgh pilih2 barang, tiba2 incek hubby wat muka saspen sambil bgtau tiket wayang hilang..! Ahhh sudahh..!! kot2 jatuh kat toilet or tertinggal atas meja masa kitorg mkn kat Nando's. Kelam kabut dia g cari balik. Saya lak pegi byr brg2 yg saya beli, pastu tggu dia depan kedai Memory Lane tadi. Saya dah terbayang2 RM60 beli tiket tu terbang cam tu jerr... bleh wat mkn Nando's sekali lagi (makan lagi?? hahah).

Agak lama jugak incek hubby pergi carik, sudahnya dia kembali dengan muka kechiwa. Dia ckp xde, saya plak tetiba tergerak ati nak toleh area dia berdiri depan tempat dia tgk2 kad kat situ. Sebab masa dia bersin2 kat situ, tiket tu termasuk sekali dlm poket sapu tangan dia. Terpandang ade samting mcm kertas, terus saya masuk balik kedai Memory Lane tu.

Sah tu tiket yg tercicir tu..!! Alhamdulillah, saya terus ambik & kasik incek hubby. Nasib baik x ilang..klu saya x tergerak ati nak toleh balik, agaknya tiket 3D cite Hobbit tu selamat dlm tong sampah or orang lain pergi duduk kat seat yg sepatutnya kitorg duduk. Mungkin bukan rezeki kitorg agaknyer... huhuhu..  


sempat snap pix Imax. mmg xde motippppp


Layan gambar jer la ekk..nak tgk cite dia, pergi kat wayang.. mmg sangat2 best, gambar cantik lagi real sampai saya terkejut2 plus berkelip2 mata cam mende2 yg terbang masa dorg lawan2 lam muvi tu real depan mata. X sabar nak tggu sambungan dia..















 saya pernah tgk sikit jer Lord of The Ring & x tau pun mane dtg cincin tu.. ni rupanya... 






 saya rasa scene ni paling kelakar. Masa Gollum ngan Bilbo lawan teka teki.
stress giler muka pakcik ni nak menjawab...muka mmg x bleh blahhhh..!! hhahahahah!!!


















 makhluk ni sangat menggelikan.. melambai2 lemak bawah dagu dia..kwkwkwkwk


 close up pakcik Gollum..hahahah!!






nak tgk gambar lagi cantik & real..cepat2 g panggung wayang k utk hasil yg paling maksima..hahah
Misi seterusnya nak tgk balik Lord of The Ring yg mula2..sampai last episod.. dunlot jer.. heheh


1 Jan 2013

> SELAMAT TAHUN BARU 2013, U'OLSS...!! ;)


Buat kawan2 semua, 

mama & papa bulusssss
juga mama & papa sugar glider

Epi Mewwwwwyaoooarrr 2013 Semua..!! 

Semoga semuanya sihat2, gebus2, 
awet muda, hemsem lagi macho bergaya, 
vouge, gojes, yang paling penting..
sihat walafiat & diberkati selalu. Amin ;) 


ikhlas dari tealady, juls julie & hubby
serta anak2 bulus


Lady Rusty
Chello
Cheesedale
Chester
Lady Evelyn @ Vivi


serta 2 cengkenit SG

Cheezel
Caramel