☛ FOLLOWERS

30 Mar 2013

> SENANGNYA DALAM HATI...... ♫♫♫




♫..senangnya dalam hati...
..bila dapat membuta....
♫..sepertiiiiiiii... ♫ 
..duniaaaaaaaaaaaaaaaa 

♫ MEREKA ni yang empunyaaaaaa....


21 Mar 2013

> MANA MAU LARIII.....???????????


Natang nan sekor nih, si Cheezel mmg pantang dpt peluang keluar cage. Kompem laju2 dia menyelinap. Yang saya lak, kalo dengan Cheezel nih agak seriau gak kalau nak pegang dia. Takut dia bertindak diluar batasan menggigit dek terkejut wlupun selama ni dia klu saya pegang2, dia just gigit2 manja jer. Takde ler lagi la sampai berdarah2 kne gigit dia. Luka pun x pernah lagi. Saya tak sempat sangat nak jinakkan dia pas bela bulan 10 thn lepas, sbb bln 11 tu saya dah mula demam2..pastu masuk wad sampai la kuar wad kne kuarantin ngan doc sampai awl tahun ni. Tak blehh pegang semua spesis natang. Kiranya sblm tu saya cuma sempat nak jinakkan awek dia, si Caramel tu jer...

Hari tu saya bukak pintu cage dia. Saje nak try testing dia. Tengok awek dia, si Caramel relax jer..just pandang muka saya, pastu masuk balik lam pouch mcm xde pape berlaku.. tp si Cheezel lajuuuuu jer kuar sampai x sempat saya nak masukkan dia balik lam cage. Klu saya laju2 tutup pintu cage, x memasal plak kaki dia tersepit kat pintu tu kang. x memasal jugak patah. Kalau kaki gendut2 kat umh tu, xpe lah... silap2 pintu cage tu yg patah dorg kerjakan. huwawawawa!!

Pas dpt memboloskan diri, hasilnya dia panjat belakang cage, pastu bila saya nak pegang..dia lari2. Mana mau lariiiiiiiiii??? Badan dah makin menggendut cam tu, kompem la sangkutttttttttttttttttttt... kanan  tara bulehh.. kiri pun tara bulehh.. apa mau bikin??

PADAN MUKA...!!!! hahahah!!!






 kan dah tersepittttttttt...





 

6 Mar 2013

> SEKEJAP ADA, SEKEJAP TAKDA


Saya agak hairan dengan mereka ni. Bila sekali datang tumpang makan kat depan umh, sampai 3-5 ekor sekali. Bila time takde, sekor pun x nampak bayang. Kemanakah gerangan agaknya dorang2 ni..???

Yang buat saya rasa agak terkilan sedikit ialah masa kehabisan stok BW hari tu. Dorg dtg rumah tp saya xde langsung makanan utk dorang. Sedih tgk dorg terngiau2 sambil pandang muka saya. Rasa sangat bersalah tutup pintu mcm tu jer sbb x tahan tgk muka dorg mintak simpati.

Ada nasik lebih, saya bagi jugak. Gaul ngan wetfud. Time nasik xde /  x masak, time tu yg rasa sangat2 terkilan tu. Nak bagi stok BW lam umh, dorg pun dah tinggal sikit jer.

Last hari tu saya kasik ikan bilis & ikan salai yg saya dah x boleh makan sbb dihurung semut halus. Masa jemur tu konon nak halau semut halus, dtg pulak segerombolan semut2 besar. Last2 saya biar jer kat luar kene air hujan. Dah agak kembang, saya toskan air & letak dlm bowl dorg yg kat luar tu.

Esoknyer, licinnnnnn!!! Tapi x nampak sape yg datang makan. Termasuk Cik Putih yg hari tu sarat bunting pastu beranak. Anak2 dia x pernah pulak nampak. Seingat saya setakat ni dah 3x dia bunting, sekor pun x tau mane pegi anaknyer.

Sekarang dah ade stok BW baru. Ambik 22.65kg terus. Ingat nak asingkan 1 tong utk yg kat luar tu. Tapi xde pulak tetamu yg sudi bertandang... mane la dorang pergi agaknyer,....................


 yang masa hari tu.. 3 serangkai ni. Yg hitam tu lawa, bawah leher dia rona puteh.
Incek hubby ckp macam pakai tuxedo plakk..





Entry testing sesajer

Entry testing menggunakan hp pinjam dari member utk membezakan best x best hapdet blog guna beberapa jenis henpon.

result : saya agak skema..so rasanya prefer update guna lappy or pc klu utk upload pic byk2 & entry yg panjang2. Klu entry bergambar jer, ok ler..

next time try hp lain plak.. Thehehe

5 Mar 2013

> TRAY ALAS BEKAS MAKAN - SETTLE MASALAH DUNIA HAIWAN

Assalam.. Pernah tak korang berhadapan dengan masalah mekanan asik2 tumpah / jatuh atas lantai?? Takde??? err... anak bulus korang spesis sopan santun kot klu xde berlaku pertumpahan Blackwood (BW) or mekanan2 dorg.. sejuk perut mak dorang mengandungkan dorang tuh kan..?? kwkwk

Perut mak anak bulus (Lady Rusty ler) kat umh ni x sejuk.. sejam seruk (seram sejuk) jer memanjang masa mengandungkan dorg nih. Sebab perangai cam monyet. Lompat sana sini, acara 5x100 x yah cite sbb mmg tu aktiviti dorg klu lepas lam umh. 

Sebab tu mekanan asik2 tumpah atas lantai jer. Seketul dua BW tu x per la..anggap normal.. ni sampai segenggam.. klu segenggam tu disedekahkan buat kucing2 musafir yg lalu depan umh, kenyang dorang seharian tauu!!

Itu kes yang jatuh atas lantai, xpe lah dimaafkan. Ade jugak kes semua mekanan tumpah atas lantai, sebab bekas terbalik dorang kerjakan. Sama ada time leka bergurau senda or gaduh2 manja lam bungalow tu. 

Ade juggak spesis yg makan guna tangan dulu nak seluk2 lam bekas tu. Sape lagi kalo bukan si Chester Gendut tu. Dia seluk guna tangan dia kuarkan mknn pastu makan atas lantai. Kalau lantai tu ade alas, dpt ler dia makan. Kalau lantai tu xde alas, putih mata jer la tgk mekanan tu melonggok bawah bungalow.

Hangin jer satu badan tp masalah tu kejap jer sbb last2 tu ikat bekas mknn dorg kt dinding bungalow tu. Klu bowl biasa tu, x tumpah tp kejap pulak abisnyer mekanan. Biasa saya top up mekanan dorg utk 2-3 hari sekali, so kne ler gunakan bekas besar.

Puas cari alas yg sesuai, last2 jumpa tray hitam ni kat Daiso, One Utama. RM5 jer...jerrrrrrrrr... jerrrrrrrr... jerrrrrrrrr... Alhamdulillah..selesai satu masalah negara buat setakat ni





Chello - ntah tetiba feelen serigala.. serigala lah sangatt!! :p


masa mula2 letak tu, memasing sibuk nak pijak alas tu. 
Yg kita ni lak terpaksa ler tggu dorg beralih dari atas tu. Berat sbb beramai2 yg pijak. Dengki!!


Chello check bau tangan saya sbb masa ni baru pas pegang Caramel :p




 jadi tempat golek2 lak, mak dia, si Rusty berbulu jer tgk.. tggu masa nak cepukkk
hahahah



Ade lagi satu masalah..ehhh.. bukan masalah... hutang.. hutang nak buat tempat lari2 dorg kat luar tu.. ntah bile nak setat projek DIY nyer.. huhuhu


chowwwwwwwwww cin-chowww...!