☛ FOLLOWERS

5 Mar 2013

> TRAY ALAS BEKAS MAKAN - SETTLE MASALAH DUNIA HAIWAN

Assalam.. Pernah tak korang berhadapan dengan masalah mekanan asik2 tumpah / jatuh atas lantai?? Takde??? err... anak bulus korang spesis sopan santun kot klu xde berlaku pertumpahan Blackwood (BW) or mekanan2 dorg.. sejuk perut mak dorang mengandungkan dorang tuh kan..?? kwkwk

Perut mak anak bulus (Lady Rusty ler) kat umh ni x sejuk.. sejam seruk (seram sejuk) jer memanjang masa mengandungkan dorg nih. Sebab perangai cam monyet. Lompat sana sini, acara 5x100 x yah cite sbb mmg tu aktiviti dorg klu lepas lam umh. 

Sebab tu mekanan asik2 tumpah atas lantai jer. Seketul dua BW tu x per la..anggap normal.. ni sampai segenggam.. klu segenggam tu disedekahkan buat kucing2 musafir yg lalu depan umh, kenyang dorang seharian tauu!!

Itu kes yang jatuh atas lantai, xpe lah dimaafkan. Ade jugak kes semua mekanan tumpah atas lantai, sebab bekas terbalik dorang kerjakan. Sama ada time leka bergurau senda or gaduh2 manja lam bungalow tu. 

Ade juggak spesis yg makan guna tangan dulu nak seluk2 lam bekas tu. Sape lagi kalo bukan si Chester Gendut tu. Dia seluk guna tangan dia kuarkan mknn pastu makan atas lantai. Kalau lantai tu ade alas, dpt ler dia makan. Kalau lantai tu xde alas, putih mata jer la tgk mekanan tu melonggok bawah bungalow.

Hangin jer satu badan tp masalah tu kejap jer sbb last2 tu ikat bekas mknn dorg kt dinding bungalow tu. Klu bowl biasa tu, x tumpah tp kejap pulak abisnyer mekanan. Biasa saya top up mekanan dorg utk 2-3 hari sekali, so kne ler gunakan bekas besar.

Puas cari alas yg sesuai, last2 jumpa tray hitam ni kat Daiso, One Utama. RM5 jer...jerrrrrrrrr... jerrrrrrrr... jerrrrrrrrr... Alhamdulillah..selesai satu masalah negara buat setakat ni





Chello - ntah tetiba feelen serigala.. serigala lah sangatt!! :p


masa mula2 letak tu, memasing sibuk nak pijak alas tu. 
Yg kita ni lak terpaksa ler tggu dorg beralih dari atas tu. Berat sbb beramai2 yg pijak. Dengki!!


Chello check bau tangan saya sbb masa ni baru pas pegang Caramel :p




 jadi tempat golek2 lak, mak dia, si Rusty berbulu jer tgk.. tggu masa nak cepukkk
hahahah



Ade lagi satu masalah..ehhh.. bukan masalah... hutang.. hutang nak buat tempat lari2 dorg kat luar tu.. ntah bile nak setat projek DIY nyer.. huhuhu


chowwwwwwwwww cin-chowww...!