☛ FOLLOWERS

23 Oct 2012

> LADY EVELYN @ VIVI KEMBIRI @ KLINIK HAIWAN DAN SURGERI, TAMAN EQUIN, SERI KEMBANGAN (22/10/2012)

25/09/2012 - Selasa baru kitorg g ambik makcik ni kat klinik. Delay 2 hari sbb sepatutnya ambik ahad malam tp memandangkan kitorg sampai dari penang kul 9 baru jejak rumah, terpaksa la postpone ambik dia. Tak sempat & kelam kabut kalau nak pergi jugak mlm tu. Sian kat encik hubby plus masa tu ada masalah kat penang yg dah ditakdirkan berlaku kat saya. T_T

So, petang Selasa tu kitorg pergi ambik dia. Kejap jer, dah settle payment utk boarding dia (sepatutnya free tp sbb tambah 2 hari, so kne bayar utk boarding 2 mlm tu jer la). 

Sblm balik, incek hubby ajak singgah Dominos Pizza yang dekat jer ngan klinik tu, dan macam biasa, makcik nih kalo masok kete jer sure WAJIB dia nak melepassssssssssssssssssss...!!

Kelam kabut stop depan Dominos tu & mintak niuspeper dari incek hubby. Sebenarnya niuspaper tu plak tertinggal kat umh. Last2 terpaksa mintak kat kedai tepi Dominos tu. Nasib baik ade bawat wet tissue utk lap2. Kete plak incek hubby pas clearkan sblm hantar cuci 2-3 hari sblm tu. Mmg haruuuuuu..

Sementara tggu incek hubby order Dominos tu, saya lak sibuk spray air freshner lam kete. Sebab bau dah semerbak ngan pepium orijenel khennnnnn...

Sampai2 jer kat umah.. terus letak makcik nih masuk lam cage besar tu. Bila dah masuk dalam tu, sekor2 lak tu, mula laaaaaaaaa dia gelisah sbb tgk yang lain dok lari2 lam bilik, dia lak terkurung. Xpe la kann.. utk seminggu jer lam tu kne kuarantin. Kang dok bergomol2, bergusti sesama lain, terburai lak isi perut tu kalo jahitan terbukak. Omaiiiiiiiiiiiiiiiiii Gambar2 makcik nih berpantang kat umah.


Meh skodeng gambar2 makcik nih yg baru saya nak hapdet dlm belog nih...huhuhu


 mula2 ok ler, dia dok diam.


 pastu x sampai setengah jam, mata dah melilau tengok yang lain dok lari2 lam bilik


 ni kesan2 pas kne operate.. luka dia dah kering.


 haaaaaaaaaa khenn!! dok kne goda2 yg kat luar cage tu, mula la dia x tenang


 saya marah dia..heppp22...heppp22 dia...
baru reti dok diam.. tp kejap jer.. x makan saman..


 mula laa tunjuk manja dia..nak goda2 supaya saya kasik dia keluar cage..
hhhahahha.. mammeh x makan rasuah k..heheh




tuuuu tangan yg x reti diam tu.. dok cuit mende ntah atas lantai...
pastu dok ulang alik lam cage..hhhaa..
gambar last muka mintak kesian x menjadik ok..eehehe..


Alhamdulillah..rasa bersyukur sangat2 sbb proses spay dia kali ni berjalan dengan lancar. Saya cuma risau takut keadaan dia sama macam masa saya spay Lady Rusty tahun lepas. Seminggu x nak makan & saya terpaksa force feed dia. Badan dia mmg mendadak kurus sampai nampak shape melengkung kat blkg dia. Tapi Alhamdulillah, budak nih siap golek2 lam cage lagi. So selama dia berpantang tu, saya kasik wetfud campur ngn BW.  

Insyaallah dia nih anak bulus last dalam rumah saya. Rasanya dah x mo dah tambah2 lepas kehilangan Wiwi ari tu. Saya dpt dia ni pun pemberian / hadiah dari seorang kawan yg sangat2 baik ati. Thanks to kak Nurul. Semoga dimurahkan rezeki semuanya. Amin ;)