☛ FOLLOWERS

31 Dec 2012

> 31/12/2012 - BERAKHIRNYA CUTI SAKIT SELAMA 40 HARI




Hari ini, bersamaan dengan 31 Disember 2012 
maka secara rasminya berakhirlah cuti sakit saya selama 10 hari di wad 465A, 
14 hari ulang alik ke hosp & klinik untuk injection, 
16 hari di rumah, menjadikan total 40 hari MC.

Maka, pada 2 Januari 2012 akan mula bekerja balik seperti biasa sebagai "tealady" 

> NANDO's SUNWAY PYRAMID - SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN?





30/12/2012 - Semalam g Sunway Pyramid try nak settlekan hal hp yg masih x selesai tu tp centre dia plak tutup ari ahad. So dah alang2 g sana, incek hubby ajak tgk wayang 3D. Mula2 nak tgk cite Life of PI tu, tp dah xde kot..last2 decide nak tgk The Hobbit ni. Masa beli tiket tu, jam baru kul 6.30pm, so byk lagi masa nak berjimba or cuci2 mata sbb cite setat kul 8.45pm. 

So we’olss pegi jenjalan cuci mata & buat ape yg patut dulu. Pastu acara wajib makan kat Nando’s. Ni mmg tahap ketagih Nandos. Rasanya bulan ni jer dah 3x makan kat Nando’s. Dah x pandang dah kehepsi apatah lagi McD tu, lagi laa dah lama kami boikot. Sticker McD drive thru pun incek hubby dah cabut dah. Masa makan kat Nando’s tu, sebelah meja kami adalah 2 couple minah dari seberang ngan pakwe they’olss, mamat Awang Hitam. Masa tggu order tu lame skit sbb orang time tu tgh ramai. Meja pun penuh.


















Yang saya nak cite masa kat sini, lepas abis makan tu..maka couple sebelah we’olss tu panggil ler waitress kat situ & mintak bil. Saya sempat terjeling kat bil tu total dorg makan 4 orang RM148.00. Waitress kasik bil jer, mamat awang hitam 2 org kat sebelah tu buat2 x tau, pastu terpaksa la minah seberang tu cam slow2 ambil purse dia, dia kuarkan duit…nampak duit singgit2 jer yg banyak, pastu lame jgk waitress tu menunggu kat situ.


Korek punye korek henbeg & agaknyer duit x cukup, last2 minah tu mintak waitress tu dtg balik, dia kuarkan kad ATM Maybank & tanye kat mane mesin ATM berdekatan. Dalam dekat 10 minit jugak ler baru minah 2 org tu masuk Nandos balik bersama RM. Pastu panggil balik waitress tadi tu & terus bayo.

We’olss (saya ngan hubby jer pon..hehe) kat sebelah dok jeling2 penuh makna..haha…!!!. Kitorg prasangka baik, mungkin minah tu mmg nak belanja pakwe they’ols tp ngape x sedia duit siap2....???

Sediakan payung sebelum hujan. Dibuatnyer semua mesin ATM kat situ problem, haaa ahcane tuu..?? heheheh    





30 Dec 2012

> SHOPPING ON9 BARANG2 SUGAR GLIDER



selama sebulan ++ duk umh MC ni, 
semua bebarang shopping on9 jer sbb x larat sangat nak kuar jenjalan.

Alhamdulillah mggu lepas brg3 yg diorder dah sampai.. 
yg HPW ngan Stain & Odour Remover tu order dari FB MAIZATUL SHAKIRA

dan 

mekanan jenama Bugsy ngan Madu Rewa2 tu order dari FB SHAZWAN NAZMIE
bleh klik kat nama dorang kalo nak order / info lanjut.
thanks yer Maizatul ngan Shazwan, sorry jgk lambat inform. 
ni kes nak kumpul sekali laa ni...haha..


Yang pasti, dorang jual mmg murah2 dari kedai.
Shopping on9 jimat masa & tenaga serta RM,
klik jer..x yah kuar umh abiskan minyak, 
dah sampai kedai sure merapu2 barang nak dibeli..
ni iklan x berbayar tapi ikhlas..hehehe


lepas ni tggu Vision Cage M02, travel bag ngan sleeping pouch plakk
sleeping pouch tu sbnrnya dah mintak member, sorang crafters DIY, 
dah bg design sendiri tp lom siap lagi..
so, order lagi satu yg dah ready made punye..
ni nafsu tamak & x menyabar2 laa ni..


ehh vision cage tu, mummy dpt bonus, anak2 yg makan hasilnya..
bertuah la korang kan....?? hahaha 

26 Dec 2012

> MISI MENGGEMPUR CIK T BERJAYA..!!!!


gambar ihsan uncle gugel ;)


Alhamdulillah...
misi gerak gempur cik T berumpankan kepala ikan mabong goreng malam tadi berjaya. 
Sekor cik T sevesar pergelangan tangan saya (kot) selamat diberkas. 

pagi2 tadi tgk en. hubby sblm g keje angkat perangkap ke luar rumah.
pastu dah x tau dia buat ape..
x nak tau pun sbnrnya.
x nak tgk jugak..
takut kami bertentang mata, 
pastu dia buat muka kesian,
lantas saya membayangkan dia adalah sekor ...
natang seperti gambar bawah ni.
pastu kang x pasal2 saya lepaskan dia balik...
so baik x payah tgk or ambik tau pasal dia..

gambar ihsan uncle gugel ;)


tu la balasan menceroboh & merosakkan rumahtangga kami. 
brg2 tupperware sume dah rosak dia gigit,
tinggalkan tahi merata2,
jalan2 atas pinggan, cawan & perkakas yg dah basuh kat tepi sinki,
bertenggek atas bekas garam, aji & serbuk kunyit luar dapur,
buat maksiat dlm bakul bekas lap kaki yg saya dah basuh,
kumpul kulit2 telur, tulang temulang dari tong sampah
pastu longgok bawah sinki & tempat2 yg susah nak capai..

memang makhluk ni sangat menyusahkan..!!


maka saya isytiharkan PERANG dengan mereka..
mlm ni misi menggempur lagi sekali kot2 ada keturunan 
& suku sakat dia membalas dendam / mencari kehilangan ahli keluarga.


24 Dec 2012

> HP MASIH ROSAKKKKK




Minggu ni dah masuk seminggu lebih HP 3310 tu masuk wad, 
mmg nak kene mintak ganti rugi ngan publik ponnn nih.. 
tensennn..!! 

nak sms-ing,
 kol-ing, 
blog-ing, 
instagram-ing, 
fesbuk-ing, 
update-ing, 
gosip-ing, 
wassap-ing & yg paling susah, 
MEBENGTUYUU-ing.. 
ishhh






Cat was hit by the car in NYC 10/21/2010

speechless :'((

17 Dec 2012

> HEADER BLOG LAMA & BLOG BARU

LAMA 



Header blog lame [KLIK SINI]
http://phatcatwithphatlady.blogspot.com/
  • masa tu x reti sgt edit2 gmbr, guna Photoscape basic jer;
  • ade semua 6 ekor pic anak bulus yg supernakal tu;
  • masa ni bela burung Budgie tp pastu x sampai 1/2 thn, mati, x nak letak gambar;
  • tukar ni sbb x nk letak pic anak bulus dah, sbb nnt nangis tgk pic Lady Eowyn @ Wiwi dah xde la tu, dia pergi kepada penciptaNya 7/7/2012; 
  • sayang sbnrnya nak pindah blo baru, byk kenangan pahit manis, tp adakalanya perlukan pengorbanan & penghijrahan utk melupakan kenangan sedih2. 
  • Blog ni pindah blog baru sbb mslh setting dia, x blh nak ejas2 & pic jadi kecik. Blog version zaman mesopolitik kot..???



BARU



 Header blog baru (2nd blog) [KLIK SINI]
http://wonderfurrworld.blogspot.com/

  • dah reti google gmbr berkaitan ngan blog kehaiwanan nih, terer dah boleh sikit2 edit gambar. Maklom ler agak ketinggalan skit bab2 IT nih ;
  • dah xde gambar dorg tinggal berlima. Letak nama jer;
  • tambahan nama 2 ekor Sugar Glider aka Cengkenit;
  • buat blog baru ni sbb senang nak edit / ejas setting2 dia. Tumbesaran gambar lebih besttt!!
  • profile pic pun dah tukar guna yg ni...




Terima kasih sudi singgah sini..... ;)



Entry 17/12/2012 @ 2am. 



3 Dec 2012

> ALHAMDULILLAH DAH KELUAR WAD PADA 1/12/2012






Syukur pada Allah yg mengizinkan kesembuhan pada saya, lepas genap 10 hari saya berkampung di wad Hospital KPJ, Kajang, akhirnya saya blh keluar wad pd. 01 Disember 2012 (masuk 22/11/12). bulan bertuah saya. wlupun dah keluar wad, saya masih kene g klinik utk cucuk ubat complete kan 21 hari tu. so still ade 2 mggu utk cucuk. ouccchh! juga kne g appmnt utk doc monitor balik hati yg bengkak + batu kt hempedu (last buat ultrasound sblm discharge) xde dah batu tu, hope next appmnt pun xde). TAPI kne g amik darah lagi sabtu ni. huwaaa...!! :'(



jutaan terima kasih pada pengorbanan suami terutamanya, penat2 kerja siang mlm tp kne jaga saya selama 3 mggu demam x baik2 sampai laa jatuh pitam lam bilik air, pastu bila saya warded, ulang alik ke Hosp KPJ, Kajang teng0k, teman & hntr brg kt saya, tqsm sayang..!.


buat kwn2 saya & kwn2 sepejabat suami yg sudi melawat x kira siang mlm. ade yg yg dtg jauh dr perak, salak tinggi & nilai. saya sgt2 terharu, juga yg mendoakan dari jauh, call, sms or msg/komen kt FB ade yg x terbalas, saya minta maaf. ada masa2 saya sgt lemah, mmg terbaring jer, x blh nak pegang sgt hp dgn drip kt tgn. bila blh duduk, saya sbnrnya baca satu2. 


ada juga hamba Allah yg dtg merawat saya secara perubatan Islam dan saya rasa sgt2 terharu. semoga Allah merahmati beliau & keluarganya.


x lupa, hero2 saya iaitu 4 abg saya, kakak ipar dan anak2 sedara yg x putus2 call n tanya keadaan saya. wlupun x dpt dtg, doa2 dan kata semangat buat saya makin kuat lawan sakit ni yg asal2 "demam biasa" last2 jd lenyakit yg doc ckp "jarang2".


x lupa sepupu dan kwn2 yg melawat kt rumah jugak semalam, mintak maaf byk2. sakit2 ni..yg instant la jd juadah. umh lak dah x kemas sangat sbb 3 mggu sblm masuk hosp tu mmg dah x larat nak mop lantai & kemas2 sume. asik terbaring, demam sume. ngeeee


x lupa terima kasih buat doc soezy dan nurse2 KPJ yg byk membantu dan bg sokongan selama saya warded. semua happening. misi peribadi jgk terutamanya, teman kat wad berjam2, semalam siap dtg rumah hantar duyannn ai laikkkk....!!! hhehehe


saya ucapkan sekali lg terima kasih atas doa anda semua. dari jauh, dari dekat, Allah jua yg membalas. semoga anda diberikan kesihatan dan xkan mengalami apa yg saya alami. seksa! tp xpe..dugaan dan bahagian utk saya. mungkin Allah nak saya lbh mengingati Dia. semua yg terjadi ni buat saya lbh menghargai apa yg ada disekeliling saya. syukur! 


saya x tag nama satu2 kat FB tu. nnt bertubi2 notification lam fb korang. cukup saya katakan ini doa dan penghargaan utk kwn2 n keluarga semua.