☛ FOLLOWERS

20 Apr 2011

=*_*= BIZI BUAT KEJE. TP ASAL FEDAP JER, BLOG WALKING. FEDAP BLOG WALKING, WAT KEJE..EHH..EHH.. APE2 JER LA.. =*_*=



=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
ari nih mmg bz settlekan keje yg patut. mane la tau kot2 arahan penempatan tetiba kuar mggu nih jgk..haru haku terkejar2 nak siapkan sume kang. 

fedap buat keje...blog walking... 
fedap blog walking...buat keje... 
fedap wat keje..jenjalan g toilet..
fedap g toilet, termenung depan pc.. 

ishhh! parah sungguh penangan arahan pertukaran pusingan keje nehh....serba x kena dibuatnyer... adoiihh..!!



ujan lebat, guruh & gelap kat luar..
bestnyer kalo dpt blk umh tido..
lupakan kejap masalah duniawi.. :( 

=*_*= KECUT PERUT SELAGI TAK TAHU PENEMPATAN =*_=



=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
Semenjak 2 menjak perkhabaran pasal pertukaran pusingan keje kat opis yg bakal berlaku nih, haku x duduk senang. Selagi x tau penempatan kat Seksyen/Bahagian/Unit mane... selagi tuh la haku x sedap perut, x senang ati, x tenang duduk, x lega dijiwa + gundah gulana. 

Sorg lg member yg nak bertukar ckp maybe haku ganti tmpt dia. Dpt bos yg bleh thn garang. Omaigoattt..!! Blh kurus haku kalo cam nih. Pastuh member tuh ckp nak cuti sehari pun ssh nak lulus...cane nak balik Swk seminggu ujg bln 6 neh???? tiket dah beli daaaaaaaaa..!!! Uwaaaaaaaaaaa..!! Tanak keje stress2x cam dolu2..nnt hormon haku x stabil blk.. huakakaka.

Ari nih call member kat Bhg. Akaun tanye ade tak orang suka sama suka nak tukar. Member ckp ade. Tuh yg terus call bhg pertukaran tanye pasal nak buat surat/memo. So sekarang nih keje risik merisik, tanye menanye..call menge-call jer la...*sambil menahan rasa kecut perut* :-s


UPDATE :: pompuan yg nak tukar tuh ckp x jadik plak... mane nak carik nehhh??? tanak g unit/seksyen lain selain tuuuuuuu..!!!!!!!! :'((

=*_*= PERTUKARAN / PUSINGAN KERJA @ JOB ROTATION = KENE PINDAH OPIS..??? =*_*=


+

 =


 (◕‿◕✿PHAT LADY NAK MEMBEBEL (◕‿◕✿)
Ekceli, semalam bos haku dpt emel pasal pertukarn utk staff yg dh lebih 4 thn berkhidmat kat satu tmpt dan nama haku laa salah sorg yg naik sbb dh lebih 5 thn kat opis skrg nih... 

So dia print emel tuh kasik haku tgk & baca then mintak haku kasik pendapat. Sebelum nih pun mmg dah ade ura-ura utk buat job rotation kat opis haku nih & certain member pun dah pindah opis lain. Pas baca jer, haku jadik speechless. Bukan tanak tp berdebar2 memikirkan opis/bahagian/unit/seksyen mane haku kne pergi. Kne kuar dr JPM ker?? Pertukaran dalam jer ker..?? Dan dlm masa yg sama, risau kalo dah tukar opis baru...ok ker opis baru?? dpt bos garang ker..?? keje byk + stress ker..?? bla..bla...  

Time bos tanye pendapat haku..haku cuma ckp SYMP. Bos haku ckp dia bleh jer reply ckp "tiada halangan" tapi dia still nak tanye pendapat haku. Yess..!! Nih yg best pasal bos haku skrg nih. Ape2 dia x pnh belakangkan staff dia. Dia sorg bos yg memahami, baek ati & happening. Keje x stress ngan dia. Dulu masa dia mula2 ckp nak mintak transper kuar dr opis skrg pun haku cam x brp setuju. Yer laa.. Mane nak dapat bos best cam tuh, tp fikir2 blk dgn keadaan dia yg keje penuh dgn stress cam skrg..haku fhm & menyokong ape yg dia rasa OK utk dia. 

So, haku ckp OK & x kisah psl pertukaran tuh sbb nnt2 pun kne jgk..so ikut jer laa arahan. Dah bos kat Seksyen Sumber Manusia emel kat bos haku tanye pendapat, xkan haku nak soh bos haku reply emel tuh dan  ckp SAYA TAK SETUJU atopun SAYA BERPENDAPAT BAHAWA PEJABAT INI MASIH MEMERLUKAN ....  atau PEJABAT INI BELUM BERCADANG UNTUK.... Ehhh...x sehswaii ayat2 itu memandangkan semua seksyen/unit dah buat. Tetiba plak haku nak mendivakan diri tanak ikut arahan. Lagipun haku kne tuko ke area sini2 jer. Bukan kne tuko ke Sabah pun..ehh Sabah haku sukeh la...elaun beso.. Kalo kne tukar Swk..lagi haku sukeh dpt blk negeri sirik tp x kan tinggal incek hubby & anak2 bulus plak. :p hua hua hua...

Ptg tuh haku call Seksyen Sumber tanye psl tuh & pegawai kat situ ckp mmg pertukaran secara dalaman sahaja. Fuhh..lega.. ! Haku cuma harap pertukaran haku nnt  bukan pegi ke Sesyen 'sebelah" & mengadap Bos Singa dpn2 mata, kne maki2/ tengking/baling fail yg selama nih haku dengar sebelah tinga jer (kes pasang tinge time bos sebelah ngamuk). Mmg dasat kalo dpt bos cam tuh. Mau mati keras sakit jantung cenggitu. huhuhu.. Pas call Seksyen Sumber, haku sms bgtau incek hubby, dia ckp xpe la..nak buat cane..kalo dah arahan..at least dpt pengalaman lain plak... ;) 

Lgpun fikir2 balik, kalo haku mintak penangguhan buat kali nih..lambat laun thn depan still gak kne kuar dr Pejabat sekarang. Same jgk kan..???? Mane tau penghijrahan haku ke opis baru nnt bakal membawak satu pengalaman baru lam keje haku. Sekurang2nyer, dpt jgk pengalaman lain. So sekarang nih, dgn berdebar & sabar jer la menunggu penempatan baru 
tuh.... huhuhuu  ;p

pst :: ptg semalam jr. bos haku ckp maybe haku kne g Seksyen Sumber..sini2 jgk.. aiyohhh... haku prefer Bhg. Akaun... Bahagian kecik2 yg x terlalu crowded & ramai org. *errrr.. haku nih berat mulut, pemalu & penyegan orangnyer... :p Tapi...xpe.. esok nak usha2 line sane ade kosong or ade org nak tukar suka sama suka ker tak... heheheh

11 Apr 2011

=*_*= MINGGU BIZI PHAT LADY =*_*


Minggu nih MINGGU BIZI sedunia
sampai blog hagak terhabai.... 
..

nak termuntah la haku ngadap 2 mende urgent neh...


1) - Kne siapkan SKT, dh dpt imel dr Bhg. Inovasi & Pengurusan Sumber Manusia kata kne hantar 4 hari lagi, so ari Khamis nih (14/4) kne hantar wooo..!!! 





2) Kursus & Exam on9 x buat2 lagi wlu dah byk kali kuar imel reminder pasal neh. Waaaaaaaaa..!! Tensen siotttt...!!! Baru ari nih terhegeh2 nak buat, baru nak scroll tajuk ape nak amik. Due date 29/4 nih tp bape ari nak siap daaaaaaaaa.... 



 =*_*= PHATLADY NAK MEMBEBEL  =*_*=
sbb nak tumpukan perhatian pada dua (2) mende kat atas, ari nih haku tanak bawak Abg Sams (kemera Samsung haku tuh daa) g opis. Almaklum la lam tuh byk pic2 haku & anak2 bulus yg nak diedit. Bila dah edit kang, WAJIB plak masuk blog.. so mggu nih kne kurangkan ber-blog sampai la 2 mende kat atas tuh siap. Ya Allah, kuatkan imanku..... 


6 Apr 2011

=*_*= ARI NIH NAK G SCAN PEYOT MAMMEH BULUS =*_*=

~SILA ABAIKAN~
entry ini tiada kaitan ngan anak2 bulus. 
shamina-mina..ehh..ehh..
waka..waka ehh..ehh..!! :p


=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
cam yg doc suh dtg balik masa g klinik Ahad lps, 
kejap lagi nak kuar g klinik, scan blk yg hari tuh.
hope xde pape kt perut sblh kanan. risau gak.. 
dibuatnyer kne hoperet lg sekali..
Omaigoattt..!!
alamatnyer, melintang pukang la scar kat peyot
yg mmg dah berparut kesan 1st operation dulu...  
he ehh.. he ehh... ehhh... 


5 Apr 2011

=*_*= KISAH HAKU CHERRY-BERRY YG. TERUK & DOC SCAN PERUT BELAH KANAN CAM ADE "SAMTING". OMG..!! =*_*=



JUMAAT (1/4/2011)-mlm
Haku setat kne cirit-birit. Asal2 ptg tuh masa kat opis haku dah rasa pedih ulu ati. Ingatkan kejap jek, berlarutan smp ke malam. Pegi toilet sbb sakit perut tp sakit lain mcm.. 


 SABTU (2/4/2011)
pagi Sabtu, perut sakit lain mcm. Pnh rasa cam nih masa haku blk Kch ujg thn lepas tp time tuh x g hosp pun sbb takut kne warded plak sbb esoknyer haku kne balik sini (Kajang) sakit time tuh mmg sakit giler kaw2 punye smp haku terpaksa merangkak nak g toilet.

Kali nih xde ler teruk mcm tuh tp bwh dada haku sakit cam kne pulas2. Sangat x selesa dibuatnyer. Dr thari smp ke petang tuh haku berlari nek bilik air nak mencirit. Ade rase jek, terus pecut. Xbley delay2 punye. Terus mkn ubat Gaviscon sbb haku ingatkan pedih ulu ati jer.

Pastuh ptg kuar g Jusco Taman Equin lagi, amik tali jam yg incek hubby order ari tuh. Mlm tuh dpt call dr kedai tuh kata dah sampai. Ehh.. baru 2 hari lepas g kata x sampai lagi. Ingat pas amik tali jam tuh nak survey2 kedai perabot area Sri Kembangan tuh, tp perut haku wat hal lagik. Nak mencirit! Last2 sempat makan kt Kepsi jer plus incek hubby dpt call kne masuk keje kejap ptg tuh. Terus blk umh. 

Mlm tuh merupakan "Malam Kemuncak" Kepada Cherry-Berry haku neh. Kejap2 lari nek bilik, kejap2 lari nek bilik. Nak berblog apatah lg berFB pun x senang. Sbb haku x bleh nak duduk or baring ngn selesa. Perut  cam kne pulas2. Smp haku nangis2 tahan sakit. Incek hubby ajak g klinik, haku tangguh kejap2 lg, sampai la tertido ntah kul brp. Tuh pun tertido dpn tv jer. Penat lari2 nek bilik (kalo sebulan cam neh, mau kuar "masel/muscle" kat paha & betis haku neh), pastuh mencirit yg xde mende haku nak buang...sbb hari tuh pun x mkn sgt selain kepsi buat alas perut  Sehingga kul 12 mlm tuh, ade ler 10x haku mencirit....................... :-s 


AHAD (3/4/2011)
Kul 4am haku terjaga dr tidur, sakit perut sgt2 tp malas nak kejutkan incek hubby. Pusing kiri, x selesa. Kanan apatah lagi..sume sama. Lari lg nek bilik, kali nih plg lama..dalam 45 minit kot haku lam toilet, smp berpeluh2 & lembik haku menyandar kat toilet. Xde mende dah nak dikuarkan selain mencirit. Pas kuar dr toilet tuh, baru la haku rasa selesa skit nak tido. Incek hubby bgn pegi keje tuh pun haku x sedar. Semalam2 x tido lena.


PETANG : pas incek hubby blk keje, haku siap2 kuar g Poliklinik An-Nisa, Sek. 7, Bangi. Dah x bleh thn cam neh. Tuh pun tgh bersiap2, mencirit lg sekali. Sampai kat klinik, doc check darah. Dia ckp BP haku agak tinggi. 140/90. Omaigoat..!! x pnh2 darah haku tinggi & haku xde sejarah darah tinggi or ape2 selain itu. Doc soh haku baring utk scan. Dia ckp cam ade samting kat perut haku belah kanan. Oh No..!!! Ape pulak penyakit haku neh?????? Pas kasik ubat sume & dpt MC sari (senin), doc soh haku dtg blk ari Rabu nih utk scan lg sekali.... *nebes ok!

Ptg tuh kazen haku, Udin, Misah & mak uda @ mak udak haku yg dok Pilah dtg umh kitorg. Saje nak melawat sambil2 singgah umh. Lame x jumpa wlu dorg salu dok sini. Sempat jugak la haku goreng bihun wat simple2 utk dorang. Pas mkn,.. acara beramah mesra ngn anak2 bulus kaki 4 plak sbb Udin & Misah tuh minat kucen. ehh..nih dah masuk bab lain..nnt2 laa bile free haku cite & tempek gmbr lam belog [PHAT CAT] nih.. hehehe..

dh settle kms umh terus telan ubat2 neh 
sbb incek hubby dah bebel2.
Haku neh ade liat skit bab2 nak makan ubat. 
FOBIA mmg dr kecik dolu2. huhuhu..



=*_*= PHATLADY NAK MEMBEBEL =*_*=
thanks incek hubbyku sbb since haku cherry-berry
 & sakit perut tuh, byk dah tlg haku wat keje, 
kemas2 umh & wat ape yg patut.
jasamu ku kenang & sgt2 dihargai...lebiu muah3x..!! :p