☛ FOLLOWERS

20 Apr 2011

=*_*= PERTUKARAN / PUSINGAN KERJA @ JOB ROTATION = KENE PINDAH OPIS..??? =*_*=


+

 =


 (◕‿◕✿PHAT LADY NAK MEMBEBEL (◕‿◕✿)
Ekceli, semalam bos haku dpt emel pasal pertukarn utk staff yg dh lebih 4 thn berkhidmat kat satu tmpt dan nama haku laa salah sorg yg naik sbb dh lebih 5 thn kat opis skrg nih... 

So dia print emel tuh kasik haku tgk & baca then mintak haku kasik pendapat. Sebelum nih pun mmg dah ade ura-ura utk buat job rotation kat opis haku nih & certain member pun dah pindah opis lain. Pas baca jer, haku jadik speechless. Bukan tanak tp berdebar2 memikirkan opis/bahagian/unit/seksyen mane haku kne pergi. Kne kuar dr JPM ker?? Pertukaran dalam jer ker..?? Dan dlm masa yg sama, risau kalo dah tukar opis baru...ok ker opis baru?? dpt bos garang ker..?? keje byk + stress ker..?? bla..bla...  

Time bos tanye pendapat haku..haku cuma ckp SYMP. Bos haku ckp dia bleh jer reply ckp "tiada halangan" tapi dia still nak tanye pendapat haku. Yess..!! Nih yg best pasal bos haku skrg nih. Ape2 dia x pnh belakangkan staff dia. Dia sorg bos yg memahami, baek ati & happening. Keje x stress ngan dia. Dulu masa dia mula2 ckp nak mintak transper kuar dr opis skrg pun haku cam x brp setuju. Yer laa.. Mane nak dapat bos best cam tuh, tp fikir2 blk dgn keadaan dia yg keje penuh dgn stress cam skrg..haku fhm & menyokong ape yg dia rasa OK utk dia. 

So, haku ckp OK & x kisah psl pertukaran tuh sbb nnt2 pun kne jgk..so ikut jer laa arahan. Dah bos kat Seksyen Sumber Manusia emel kat bos haku tanye pendapat, xkan haku nak soh bos haku reply emel tuh dan  ckp SAYA TAK SETUJU atopun SAYA BERPENDAPAT BAHAWA PEJABAT INI MASIH MEMERLUKAN ....  atau PEJABAT INI BELUM BERCADANG UNTUK.... Ehhh...x sehswaii ayat2 itu memandangkan semua seksyen/unit dah buat. Tetiba plak haku nak mendivakan diri tanak ikut arahan. Lagipun haku kne tuko ke area sini2 jer. Bukan kne tuko ke Sabah pun..ehh Sabah haku sukeh la...elaun beso.. Kalo kne tukar Swk..lagi haku sukeh dpt blk negeri sirik tp x kan tinggal incek hubby & anak2 bulus plak. :p hua hua hua...

Ptg tuh haku call Seksyen Sumber tanye psl tuh & pegawai kat situ ckp mmg pertukaran secara dalaman sahaja. Fuhh..lega.. ! Haku cuma harap pertukaran haku nnt  bukan pegi ke Sesyen 'sebelah" & mengadap Bos Singa dpn2 mata, kne maki2/ tengking/baling fail yg selama nih haku dengar sebelah tinga jer (kes pasang tinge time bos sebelah ngamuk). Mmg dasat kalo dpt bos cam tuh. Mau mati keras sakit jantung cenggitu. huhuhu.. Pas call Seksyen Sumber, haku sms bgtau incek hubby, dia ckp xpe la..nak buat cane..kalo dah arahan..at least dpt pengalaman lain plak... ;) 

Lgpun fikir2 balik, kalo haku mintak penangguhan buat kali nih..lambat laun thn depan still gak kne kuar dr Pejabat sekarang. Same jgk kan..???? Mane tau penghijrahan haku ke opis baru nnt bakal membawak satu pengalaman baru lam keje haku. Sekurang2nyer, dpt jgk pengalaman lain. So sekarang nih, dgn berdebar & sabar jer la menunggu penempatan baru 
tuh.... huhuhuu  ;p

pst :: ptg semalam jr. bos haku ckp maybe haku kne g Seksyen Sumber..sini2 jgk.. aiyohhh... haku prefer Bhg. Akaun... Bahagian kecik2 yg x terlalu crowded & ramai org. *errrr.. haku nih berat mulut, pemalu & penyegan orangnyer... :p Tapi...xpe.. esok nak usha2 line sane ade kosong or ade org nak tukar suka sama suka ker tak... heheheh

No comments:

Post a Comment

meowwwinggggg