☛ FOLLOWERS

23 Jan 2011

=*_*=BUNGA-LOW DAH SELAMAT DIDUDUKI =*_*=

20/1/2011 : cuti thaipusam dimanfaatkan sebaik2nya,
setelah haku & incek hubby bertungkus lumus dr. 7.00pm -9.00pm,
bungalow yg ku ceritakan beberapa hari yg lepas
telah selamat dipasang & diduduki oleh anak2 bulus.
mmg tersangat happy & rasa cam haku plak yg ober-eksaited
*perlu ker sampai cam tuh sekali?? tih tih tih
ekceli mula2 tuh nak pasang 2 bungalow tuh tp bila dah pasang,
tgk besar ler pulak. blh letak 2 tp sbb bilik tuh haku ade letak brg lain, So kitorg pasang 1 jer bungalow, 
and yg lg satu simpan dlm bilik tuh elok2.

dan bungalow lama (3 storey) tuh haku dah siap cuci bersih2
dan nnt ingat nak letak si putih, stray yg tgh sarat tuh
dlm cage tuh, supaya dia selesa & anak2 dia selamat 
bila dah lahir nnt.. *verangan..

Meh layan pix2 bunga-low tersebott..
tih tih tih... ;)
 asal2 cage lame dorg belah kiri bilik neh,
tepi tingkap utk memudahkan dorg skodeng awek2 kat luar ;)
plus ade angin sepoi2 bhs bleh kuar masuk 
so bunga-low yg baru nih mmg haku kne letak situ jgk.


  masa haku alihkan cage asal, si Cheesedale x kuar2
dr dlm cage tuh. yg lain, haku bukak pintu jer, 
sume berdesupp lari..


tengok..!! siap bleh tido lg tuh, 
walhal dlm bilik tu bunyik bising kitorg seret2 besi bungalow tuh


Tadaaaaaaaaa..!!~
bungalow dah siap dipasang setelah byk kali proses
penukaran dinding (sbb x mecing lubang skru)






 aksi kenduri BW + wetfud sempena masuk bungalow baru :p


 pemandangan dlm bilik dorang..
haku siapkan ala kadar jer, 
nak letak alas2 dlm tuh, x smpt beli lg  + blum gaji.
 nasib baik ade karpet alas yg keras tuh tmpt letak bowl mekanan & air
dorg bkn blh letak alas lembut2, tau2 kang bowl mekanan
dorg dah tutup ngan kain @ alas tuh.
so nnt cadangnyer nak beli alas yg cam pastik tuh, 
kaki dorg x ler sakit pijak lantai dawai tuh,
plus yg jenis plastik senang nak bersihkan


=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
semalam owner Bobo dtg umh
dia tanye @ hint2 pasal bungalow 3 storey tuh
xtau la dia saja gurau jer atau btul2 berkenan
ekceli haku mmg xkan jual sbb nak boading dorg bleh 
guna cage tuh klu "hotel" penuh..
lebih menjimatkan sbb x perlu sewa "hotel"

 tih tih tih..
*byk haku berangan pasal bungalow dorg baru nih..
nak hias2 kengkunun tp fulusnyer kne save skit
bln neh. byk urusan blom settle...huhuhuh

  • x ketinggalan, million thanks to kak Nurul aka Felix The Cat yg baek ati tlh mendapatkan  transport utk proses penghantaran bungalow iteww (ambik & hantar).  jasamu ku kenang jua..*chewahh..ayat tiba2 skema... cayang kak nurul..muacksss3x..!!~
  • heheh

3 comments:

  1. caiyok! caiyok!.. kukuh, gagah, berani! akak pun skrg tgh nak buat bunga-low atau cat house lg sejibik la Lia hehe.. tp DIY la.. mana mampu nak beli atau order mcm Lia ni.. hehe

    ReplyDelete
  2. =*_*= ahkak DC :: mmg kukuh, gagah, hemskem perkasa lagi berani kak.. rasa puas ati sgt2. klu akak tgk 3 storey dorg yg lame tuh mmg ntah smp bila nak bertahan dengan "keberatan" & "kegendutan" dorg tuh.

    akak DIY yg cam nih pun x pe dh sbb lg murah dr cage yg kita biasa tgk org jual2 tuh. klu ikut poket mmg x mampu kak tp dr segi pelaburan & masa depan, yg nih mmg berbaloi2. hihihih

    ReplyDelete
  3. =*_*= ahkak DC :: mmg kukuh, gagah, hemskem perkasa lagi berani kak.. rasa puas ati sgt2. klu akak tgk 3 storey dorg yg lame tuh mmg ntah smp bila nak bertahan dengan "keberatan" & "kegendutan" dorg tuh.

    akak DIY yg cam nih pun x pe dh sbb lg murah dr cage yg kita biasa tgk org jual2 tuh. klu ikut poket mmg x mampu kak tp dr segi pelaburan & masa depan, yg nih mmg berbaloi2. hihihih

    ReplyDelete

meowwwinggggg