☛ FOLLOWERS

26 Mar 2011

=*_*= CAT-TESHI CASTLE @ BUNGALOW ENAM (6) ANAK BULUS =*_*=


Dah lame nak hapdet pic bungalow anak2 bulus nih, akhirnyer ari nih baru berkesempatan. Tuh pun punye ler lame nak tggu haplod. Ari nih tenet selow agaknyer.

Kepada member2 bulus yg dok tanye haku bape besar cage nih, cemane bentuk dia, tinggi ker, lebar ker, bape hekor bleh muat dlm tuh, mane beli, cane hangkut. Nih details dia...heheheh ;)

  • BESAR CAGE : 1 depa org dewasa. *dlm meter tuh nnt ler haku sukat btul2. :p 
  • LEBAR CAGE : 1 depa separuh, org dewasa
  • TINGGI CAGE : lbh krg tinggi cage 3 tier
  • BENTUK CAGE : segi empat tepat & 2 tier @ tingkat. 
  • BILANGAN CAGE : ade 2 tp 1 x pasang lg. 
  • CONDITION : 8/10. 1 cage tuh secondhand, lg 1 baru x pnh guna. *berbaloi2 :p..
  • BAPE HEKOR BLEH MUAT : 6 hekor adult cat blh muat tp nak selesa 3 or 4 laa. Kalo kitten cam dak kecit lam umh neh blh sumbat 15-20 hekor. Sure dorg wat party lam tuh. huakakak..
  • MANE BELI : umh owner dia @ Petaling Jaya. Haku jumpa lam mudah.my.  
  • CANE HANGKUT : terpaksa sewa lori 1 tan sbb x muat masuk van apatah lagi kete Exora, and jauh sekali myVi.     
  • REGA CAGE : err.... MAAF..haku tanak ler ckp kang org ckp beria2 plak walhal pasal kucen jer pun & esp org yg x fhm SEBAB, TUJUAN & KENAPA haku beli & betapa haku memerlukan cage nih. .    


sila abaikan model alas kaki dpn cage itew.. ;)


cage 3 tier kat sblh tuh dah jadik bungalow dak kecit tuh 
utk sementara sbb yg lain sure akan buli dia kalo campur. :p






Lady Rusty, model ala kaki bundle beli dr Kelantan. :p





=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=

Ade satu soklan last yg haku pnh dapat. 

SOKLAN : SIAPA YG KUARKAN DUIT BELI CAGE INI??
Yeahhh..!! nih soklan plg penting sbb kdg2 org ingat kita bab2 kucen nih akan melibatkan poket orang lain cthnya duit LAKI/SUAMI/HUBBY


JAWAPAN : Utk org2 tertentu/berkaitan yg selama nih fikir haku habiskan duit incek hubby bab2 kucen nih, disini haku nak wat pengakuan bahawa "semua perbelanjaan sewa lori / bayaran deposit & bayaran penuh cage ini adalah hasil dari DUIT GAJI HAKU sendiri. Termasuk jgk perbelanjaan makanan/ubat2an/brg2/pasir/ treatment & boarding (upah menjaga bila blk kpg)

So, hrp lepas ni xde org nak tanye2 haku "suami x marah ker awak habiskan duit dia...diulangi..DUIT DIA...sbb haku xkan melibatkan poket org lain dgn minat haku melainkan incek hubby ikhlas bersedekah / sesaje nak belikan adiah / tetiba dpt duit byk @ dpt mimpi baek beli/hulur utk budak2 tersebot. 

Sekian, time kaseyyy... hehehehe...


*statement di atas ini adalah ditujukan buat hamba Allah yg pnh perli haku bila haku beli brg2/treatment/ mekanan & menan kucen dan ckp haku nih terlalu BERIA-IA & MEMBAZIR belikan itu ini utk kucen..sebab semuanya adalah DUIT HAKU, BUKAN DUIT HENGKO... thanks.. ;)

* ini BUKAN ENTRY EMO tp entry utk kasik penjelasan kpd org yg x pnh faham pencinta kucen tersebut, ;)


Nama "Cat-Taeshi Castle"
Cat - Kucen
Taeshi - sebutan sesaje incek hubby utk perkataan "kecik" (Teshik)
Castle - istana lah kononnyer. Sesaje nak menggedik...heheheh




11 comments:

  1. apa masalah orang tu? duit di ke???????

    ReplyDelete
  2. hahha mun pasal minat..sanggup bah berabis..kedak org laki modified keta ribu raban..hehe

    wah..carrier ijo putih ya sama kmk pun..hehe pusak nok puteh ya dlm banglo ya tua ija kali jak upa..hahahaha 2nd pict..geram mek!!

    ReplyDelete
  3. hahha mun pasal minat..sanggup bah berabis..kedak org laki modified keta ribu raban..hehe

    wah..carrier ijo putih ya sama kmk pun..hehe pusak nok puteh ya dlm banglo ya tua ija kali jak upa..hahahaha 2nd pict..geram mek!!

    ReplyDelete
  4. kite pon tak suka bercerita pasal kucin dgn org yg tak paham nih...wat sakit ati jek

    abaikan je yg penting kite ngan anak-anak bulus bahgie ;)

    ReplyDelete
  5. kite pon tak suka bercerita pasal kucin dgn org yg tak paham nih...wat sakit ati jek

    abaikan je yg penting kite ngan anak-anak bulus bahgie ;)

    ReplyDelete
  6. =*_*= M4RILYN :: x tau ape masalah dorg tuh. so far x pnh lg mintak duit sape2 @ mintak donate utk beli cage..tuh yg eran... :-s


    =*_*= V :: nya lah ya... mun dah minat, nang sanggup berabis, tp ikut keselesaan poket juak la. mun poket sik mampu & sikda keperluan, sik juak beli. sik kisah la kita beli apa2 asalkan makei duit kita empun..sik kaco duit urg nak... hehe.. carrier ya dah lamak kmk beli, thn 2008 rasanya, 1st carrier yg kmk beli. ada plan mok beli sigek gik tp yg lebih besar. blh embak sidak 6 ekor sekali pegi vet utk vaksin apa indah. pusak nok berdiri ya la namanya Chello, paling berolah lam umh..ketua samseng nya ya bah..hahaha...kat header pic blog kmk tok nya yg plg atas sekali, belah kanan nok mata itam besar ya...hahahah

    ReplyDelete
  7. =*_*= M4RILYN :: x tau ape masalah dorg tuh. so far x pnh lg mintak duit sape2 @ mintak donate utk beli cage..tuh yg eran... :-s


    =*_*= V :: nya lah ya... mun dah minat, nang sanggup berabis, tp ikut keselesaan poket juak la. mun poket sik mampu & sikda keperluan, sik juak beli. sik kisah la kita beli apa2 asalkan makei duit kita empun..sik kaco duit urg nak... hehe.. carrier ya dah lamak kmk beli, thn 2008 rasanya, 1st carrier yg kmk beli. ada plan mok beli sigek gik tp yg lebih besar. blh embak sidak 6 ekor sekali pegi vet utk vaksin apa indah. pusak nok berdiri ya la namanya Chello, paling berolah lam umh..ketua samseng nya ya bah..hahaha...kat header pic blog kmk tok nya yg plg atas sekali, belah kanan nok mata itam besar ya...hahahah

    ReplyDelete
  8. =*_*= MEOWWMANIA :: tuh la...nak cite kat org x minat kucen nih mmg x kuasa rasanya. buang air liur jer. sbb tuh mula2 dulu sy wujudkan blog nih semata2 sbg tmpt sy nk bercerita pasal kucen, berkongsi sendiri2 tanpa ade sape2 tau kewujudan blog nih. mane ade ramai catfren pun masa tuh, yg tau pun kdg2 kebetulan tau tgk dr list fren dorg. sy ckp sorang2, bercerita sorang, syok sorang2 pasal kucen nih dlm blog jer.. heheheh..


    masa tuh blog jer laa tmpt meluahkan ape yg sy rasa.. dlm FB pun sy jrg sgt cite pasal kucen time tu.. baru2 nih sy post kat wall pasal program pasal kucen pun ade yg respon "..ko nih..x abis2 pasal kucen..asik2 pasal kucen.." haaa... org cam tuh x fhm ape minat kita..

    sy x pnh komen kat wall orang cth "..ko nih balik2 kete, balik2 cite pasal game bla..bla.." sbb sy tau minat org lain2. so kita x bleh nak kritik org tuh terang2.

    skrg sy prefer cite ape2 lam blog jer... lagi best membebel panjang2 tak kisah org nak ckp ape... hehehe..cam yg MM ckp, "yg penting kita & anak2 bulus bahagia.." heheheh

    ReplyDelete
  9. =*_*= MEOWWMANIA :: tuh la...nak cite kat org x minat kucen nih mmg x kuasa rasanya. buang air liur jer. sbb tuh mula2 dulu sy wujudkan blog nih semata2 sbg tmpt sy nk bercerita pasal kucen, berkongsi sendiri2 tanpa ade sape2 tau kewujudan blog nih. mane ade ramai catfren pun masa tuh, yg tau pun kdg2 kebetulan tau tgk dr list fren dorg. sy ckp sorang2, bercerita sorang, syok sorang2 pasal kucen nih dlm blog jer.. heheheh..


    masa tuh blog jer laa tmpt meluahkan ape yg sy rasa.. dlm FB pun sy jrg sgt cite pasal kucen time tu.. baru2 nih sy post kat wall pasal program pasal kucen pun ade yg respon "..ko nih..x abis2 pasal kucen..asik2 pasal kucen.." haaa... org cam tuh x fhm ape minat kita..

    sy x pnh komen kat wall orang cth "..ko nih balik2 kete, balik2 cite pasal game bla..bla.." sbb sy tau minat org lain2. so kita x bleh nak kritik org tuh terang2.

    skrg sy prefer cite ape2 lam blog jer... lagi best membebel panjang2 tak kisah org nak ckp ape... hehehe..cam yg MM ckp, "yg penting kita & anak2 bulus bahagia.." heheheh

    ReplyDelete
  10. biarkan je sesape yg nak ckp pasal kite beli brg kucen...kdg2 kite sanggup beli barang dorg dari brg kite sendiri...

    ReplyDelete
  11. =*_*= SHARZ ::klu nak ikutkan, mmg la nak biar2kan jer prg nk ckp ape..tp kdg2 x thn jgk.. tuh yg blog jadik tmpt meluahkan perasaan... mmg skrg nih byk beli brg dorg dr brg senirik... ape2 yg berkenan, tolak tepi dulu... hehehe

    ReplyDelete

meowwwinggggg