☛ FOLLOWERS

22 Mar 2011

=*_*= FINALLY...BLACKWOOD + PASIR DAH SAMPAI..!!! =*_*=

Lanjutan dari entry keluh kesah atas sebab mekanan yg order ari tuh x sampai2 disebabkan shipping delay dr US dlm entry [INI], akhirnyer Ahad mlm lepas (20/3/2011) haku & incek hubby g umh kak NURUL @ FELIX THE CATS utk amik 24kg BW & 2 karung besar flushable woody. Ekceli dah bleh amik BW hari Rabu dlm mggu tuh & pasir plak bleh amik dr bln sebelum tuh lg tp disebabkan incek hubby ckp alang2 tggu BW sampai baru g amik sekali + incek hubby plak wiken @ memalam kne masuk keje..last2 asik tertangguh.

Memandangkan haku share BW ngan Lin owner Bobo tuh, mlm tuh jgk Lin terus dtg umh amek 5kg BW tuh.  Sbb kesian Bobo asik makan wetfud katanya. Yg kelakarnyer, incek hubby dgn gigihnyer menimbang 5kg BW tuh menggunakan penimbang kuih sbb xde timbang besar kat umh. Mula2 letak BW byk lam beg plastik, pastuh try timbang. x bleh nak timbang plak sbb x muat, pastuh kuarkan balik. Masuk sekilo2 baru ok. adehh... Penimbang kuih tuh plak, dulangnyer haku balut2 ngan plastik dulu. hahah. Dah settle acara menimbang tuh, dia terus ckp "..pasnih nak kne beli timbang yg besar tuh..susah nak timbang gune yg kecik nih"

Walahhhh..!!!!!! :p 

Haku dgn mesra, cekap & pantasnyer terus sengih cam kerang busuk & dlm ati ade kembang semangkuk dengar statement x rasmi dr dia sambil ckp dgn sora paling cekciiii "..seponcerrr ler...". Mane tau kan kot2 dia tiba2 bermurah ati nak beli. huakakakaka.. *hope incek hubby tidak membaca statement dgn niat ku ini.. :p

    
 tulisan x jelas, sape yg nak tau kandungan Blackwood,
blh tgk kat [SINI]




19kg BW utk 2 bulan.
6 indoor + 3 stray


Flushable Woody, RM75/- 1 karung besar 15kg.
pasir utk kucen tp yg nih jenis woody based. 
b0leh flush lam toilet tp utk kucen sekor, bleh la..
kalo 6 hekor cam haku punye yg kje 
makan... berak...makan... berak...makan... berak...
dr bleh flush, kang sumbat jgk toilet blk dorg kang.
So plg senang, haku scoop masuk beg plastik jer.

b4 nih haku guna pasir beli kat Carrefour, 
murah tp 2 hari dh kne tukar. 
Cepat bau & sungguh menusuk kalbu.
bila fikir2 blk, lebih kurang jer kos nyer
kalo asik nak tukar2 pasir salu.
Plus kalo ade org dtg umh, ari nih bubuh pasir baru,
esok dh kne buang dah sbb x serap bau.
Yg nih bau habuk kayu, so bilik xde ler bau pasir sgt.

Nasib baik Kak Nurul introduce pasir nih
sbb dia pun byk kucen, so pasir cam nih la
yg setakat nih sesuai wlupun agak mhl
tp lebih praktikal dengan bilangan & situasi kt umh haku .


NAK ORDER MEKANAN & LAIN2 BARANG???

bleh contact Kak Nurul kat [SINI]
tp kalo x silap haku, lepas nih Flushable Woody
cam yg haku beli nih dah discontinued.
TAPI still ade lg satu flushable woody
yg harganya laaaaaaaagi murah dr ats tuh.
Ari tuh masa kak nurul tunjuk sample, haku lupe plak 
nak snap gambar. InsyaAllah bln depan order haku amik pic.
  

kelihatan 2 ekor model yg tidak berbayar :p


=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
cadangnyer pasnih nak amik order 2 bulan sekali.
sbb order byk sekaligus..tp tuh pun kne tgk stok jgk.
kuat dorang beyak & mencekik, 
kne order next month tuh la nmpknyer
huakakakak



11 comments:

  1. =*_*= V :: Kch kmk sik sure, sbb mun mok antar ke Kch, mesti dah makin mahal ngan cost shipping @ tambang belon nya... agikpun nok b4 tok sidak mintak pos ke JB or area lain pun kdg2 akak ya tolak. Sik kongang nya mok angkat2 ke pos opis, tp klk kmk try nanyak nya kedak nei ok.. ;)

    ReplyDelete
  2. smlm kmk bercarik blackwood skitar ctok..kelak carik gik la.kmk carik nok yg bau nyaman eh..hehe

    smartheart smlm mek beli bau mcm sikda bau..

    ReplyDelete
  3. smlm kmk bercarik blackwood skitar ctok..kelak carik gik la.kmk carik nok yg bau nyaman eh..hehe

    smartheart smlm mek beli bau mcm sikda bau..

    ReplyDelete
  4. sayang punya pasal, asik nak mikir beli makanan ngan pasir dorang je lah kan huhuu....

    ReplyDelete
  5. babe,

    kak nurul ni duduk kat bandar tasik selatan tu ke?

    ReplyDelete
  6. babe,

    kak nurul ni duduk kat bandar tasik selatan tu ke?

    ReplyDelete
  7. =^_^= V :: blackwood nang bau nyaman. bau keropok..hehee.. kmk dah nanyak akak ya, nya madah mun ktk sanggup mok byr cost shipping yg mahal & beli byk terus..nya try usahakan. mun pos makei flight, mahal skit cas ya, mun makei kapal, sebulan kali mok sampei. Mun ktk mena maok makanan ya, email kmk kat furrbuluscatus@gmail.com. klk kmk madah ngan akak ya, k...

    kmk dah lamak sik merik Smart Heart since dah beli premium food tok. Tp sik kisah la nak, janji sidak suka & poket kita sik bubus..hehehe


    =^_^= MEOWWMANIA :: ha ahh la kan..brg dorg dulu. brg kite kendian. dah settle ape yg patut utk dorang, belen2 baru kita beli ape yg kita nak... kalo PM punye slogan Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan..tp peminat kucen punye slogan..Anak Bulus Didahulukan, perbelanjaan sendiri di-kendiankan..muakakaka..!! *rosak bahasa..


    =^_^= MYA :: ha ahh..dia ler tuh... heheheh.. knl ker..?? ;)

    ReplyDelete
  8. =^_^= V :: blackwood nang bau nyaman. bau keropok..hehee.. kmk dah nanyak akak ya, nya madah mun ktk sanggup mok byr cost shipping yg mahal & beli byk terus..nya try usahakan. mun pos makei flight, mahal skit cas ya, mun makei kapal, sebulan kali mok sampei. Mun ktk mena maok makanan ya, email kmk kat furrbuluscatus@gmail.com. klk kmk madah ngan akak ya, k...

    kmk dah lamak sik merik Smart Heart since dah beli premium food tok. Tp sik kisah la nak, janji sidak suka & poket kita sik bubus..hehehe


    =^_^= MEOWWMANIA :: ha ahh la kan..brg dorg dulu. brg kite kendian. dah settle ape yg patut utk dorang, belen2 baru kita beli ape yg kita nak... kalo PM punye slogan Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan..tp peminat kucen punye slogan..Anak Bulus Didahulukan, perbelanjaan sendiri di-kendiankan..muakakaka..!! *rosak bahasa..


    =^_^= MYA :: ha ahh..dia ler tuh... heheheh.. knl ker..?? ;)

    ReplyDelete
  9. jelesnyer byk spare part kucen...he he

    ReplyDelete
  10. =*_*= PAPA IYO =*_*= ade rezeki lebih, byk skit ler....kalo time xde, tuh jer pun utk dorg...ekekekeke :p

    ReplyDelete

meowwwinggggg