☛ FOLLOWERS

21 Mar 2011

=*_*= HAII..CAYE PUN G KEJE JUGAK..!! =*_*=

Cam lame jer x hapdet belog  nih. Ari tuh, ari pertama dak kecit nih dok ngan haku, haku jadik fenen kejap. Kalo g keje, sape nak kasik makan dia kat umh. Kalo nak letak wetfud dr pagi - ptg, ptg tuh sure wetfud tuh dah basi + bersemut dah. Last2 haku decide nak bawak budak neh g opis.

OTW g opis tuh haku awl2 sms bos bgtau nak bawak kitten g opis, takut dia terkejut. Bos haku reply "..OK, x pe. Jgn bagi kucing tuh merayau bilik En. X tau.." hahaha... tuh bos unit sebelah. Xde kaitan ngan opis kitorg sbb drg bahagian lain tp berjiran la.. Garang nak mam**s, pesen bos2 yg suka baling2 fail, tengking2 pegawai/ staff bawahan, maki hamun staff dpn2 org & byk lagi yg x mampu haku nak citekan. Haku terus jer reply ckp yg haku mmg x lepaskan dia sbb haku letak lam carrier.

Kuar2 jer dr kete, haku dah bajet2 line clear, tp kantoi la plak bila rombongon koir turun ikut pintu cam yg haku cite ari tuh. Dlm merah muka menahan malu sbb kekantoian itu, haku terus jalan laju2 nek opis cam org curik getah yg skrg nih tgh hangat di pasaran.


haku sampai awl kat opis, terus ejas2 dia nyer tmpt,
sorok bwh meja blkg, tepi mesin potostet.
bekpes haku hari tuh x smpt beli, 
so haku kirim kat opismet haku, tu pun beli roti jer..


 sampai2 jek terus kasik dia mekanan. 


 aksi2 dia lam carrier. haku sukeh sume pic dia neh.. ;)



nih dia tgh main kat ats meja junior bos haku, 
opismet haku yg letak dia ats meja tuh.
abis satu meja dia explore. nek tray kuar masuk, 
celah2 pc, blkg printer.
sehinggalah satu insiden yg x dpt dilupakan...........
JENG....JENG..JENG...!!!


tmpt kejadian yg x pat dilupakan *oleh jr. bos haku la kot.. :p
masa haku tgh sibuk wat keje, haku dgr budak neh senyap jek,
haku tanye jr. bos haku, dia ckp budak neh tgh duduk.
aikkkk..duduk..???? rasa cam x sedap ati, haku g tgk..


Omaiigoatttttttt...!!!!! 


dia  baek punye port,
pee atas dokumen yg jr. bos haku dah print..

huwaaaaaaaaa...!!!!!!


patut la senyap...
jr. bos haku terus lari..cesss...!!! :p
ckp beria konon nak bela PERSIAN,
kucen poo sikit, dh x bleh nak cium bau...
adoiii!! FAILED la inche!! :p 
last2 haku terpaksa lap2 meja dia, ngan air sabun..
pastuh spray wangi2 atas meja dia.. then terus simpan budak neh.
nasib baik haku bwk tola dia lebih smp 3 helai..


sebab dia dah melakar sejarah pee ats meja jr. bos haku, 
haku balit dia kasik dia tido. selagi x balut, 
selagi tuh dia x dok diam...aktif sungguh.. :p


 pas seharian kat opis, kesejukan dek ekon yg kuat, 
haku awl2 msg incek hubby ajak blk awl.
kesian plak budak kecik nih. tp carrier dia haku siap balut
ngan tola besar, pastuh lam carrier dia pun haku letak 
tola jugak supaya dia x sejuk..
tp time balik tuh haku bwk dia guna paperbeg jer..
sorok kepala dia tutup guna tola..
rasa cara tuh lebih nmpk natural berbanding bwk carrier :p


masuk kete, dia sibuk nak jenjalan lam tuh, 
kejap2 kuar kepala dr paperbeg tuh.
so haku balut2 lagi supaya dia tido.


sampai umh, makan kejap, pastuh main2 lam cage, 
pastuh dia sambung tido blk.
tuh pun sibuk nak jenjalan atas NB haku...

**sila lihat blkg kedua2 belah tinge budak neh, 
cam ade tompok putih, mula2 vet ingatkan dia kne fungus, 
rupanya tuh corak kat blkg tinge dia.. hehhehhe


=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
syahdu senonyer tgk budak neh 
terutama bila dia tido, nak kne gosok2 baru dia tido..
pastuh kne felok2 dia..agaknyer dia nak hangat badan cam
ibu dia peluk kot.. saat adik badik dia dok kne belai2 manja
ngan ibu dorang, dia plak tumpang kasih haku..
sian plak haku nengok budak yatim piatu neh... :(


3 comments:

  1. tomeynye die!!!!

    nasib baik die poo tak kene marah..
    huhu..

    ReplyDelete
  2. tomeynye die!!!!

    nasib baik die poo tak kene marah..
    huhu..

    ReplyDelete
  3. =^_^= SHARZ :: ngehehe... budak kecik blh dimaafkan..lgpun dia x reti berak lam pasir lg..lom setat ajar, tp kalo yg tua bangka cam yg 6 hekor kat umh tu poo merata, mmg WAJIB kne marah.. hahahah...!! :))

    ReplyDelete

meowwwinggggg