☛ FOLLOWERS

20 Aug 2015

KISAH UDA & DARA 2015

Assalam.. Lama giler tak update blog ni... banyak kisah suka duka sepanjang bertahun2 ni.. nanti lah cite.. masih belum ade kekuatan nak sharing pasal anak2 bulus. *lap air mata*

Gambar2 ni saya terjumpa lam pc kat opis... gambar bertarikh 19 September 2014. Masa ni anak2 bulus kitorg (permanent & indoor) masih 5 ekor dan yg stray outdoor masa tu dlm 4-5 ekor jugak yg salu tumpang makan termasuk 2 ekor uda & dara nih..

Saya namakan dorg berdua ni Uda (yg ensem lagi machooo & Dara (yang pemalu sesangat).. Selalu dtg rumah pagi2 masa saya nak turun kerja. So rutin pagi2 mmg top up mknn dan air untuk dorg & mane2 stray yg dtg bertandang.

Tp muka yang selalu datang dan terang2 lagi x malu ialah 2 ekor nih.. manja dedua.. tp susah nak pegang or tangkap untuk hantar neuter. Kompem lari..


 si Uda (kelabu tu)  tengah mengintai si Dara. Si Dara tu x jinak masa mula2 dtg umah kitorg.. Tapi umpan dengan segayung Blackwood, bergolek2 dekat kaki tp bila kita nak pegang @ hulur tangan dekat2 sbb nak gosok, x mau la pulak..dia pecut lari.


 si Dara bawah kete tu kucing KKU @ OKU, mata dia buta sebelah. Nak tangkap bagi Terramycine, mmg x dpt la... dia awl2 lari.. 



















macho kan dia..muka currrlastt ala2 Russian Blue.. "bulu dada" secoet jer rona putih tu.. ekekek










p/s: sekarang dah lama stray x dtg rumah..cam pelik plak.. sekali dtg byk ekor..sampai blackwood breeder parck tu sebulan ++ jer dpt bertahan. 

Sekarang langsung xde stray dtg... 



pelik...




2 comments:

  1. macho sesgt!

    alahai..jd tanda tanya pulak yer..
    doakan yg baik2 aje, moga dorang semua dilindungi dan selamat, aamin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MEOWWMANIA ?>>> banyak yg dah jadi kenangan dorang nih..huhuhu

      Delete

meowwwinggggg