☛ FOLLOWERS

15 Mar 2011

=*_*= HELPPPPPP ME...!! MANE NAK CARIK IBU TUMPANG UTK KITTEN NEH??? =*_*=

Alhamdulillah, dtgnyer kucen nih maybe bwk rezeki kat umh kitorg. Pas kitorg blk mkn dr village View Bangi, tgh2 haku tlg incek hubby punggah2 brg masuk kete, tetiba cam dengar bunyik sayup2. Haku syak kitten maybe anak si Putih kot2 terlepas dr ibu dia. Pastuh haku panggil2, xde respon. Pastuh haku masuk umh kejap, kuar pintu ade lg. Bila panggil, xde bunyik. Last2 haku biarkan jer..tau2 dia dtg kat haku, jln terkedek2. 

Subhanallah..!! Kecik lagi, haku kira lam sebulan + kalo ikut tempoh si Che Putih banak. Dia dtg kat haku, tp bila haku berjalan ke arah dia, dia lari. Last2 haku biar jer, pastuh dia dtg balik. Terus haku tangkap masuk cage lam umh. Kelam kabut tinggalkan dia kejap sbb nak salam2 ngan MIL & FIL, dorg nk blk umh SIL @ Klang mlm neh jgk. 

Pas dorg blk, haku masuk check dia. Ok. xde bunyik. Tapi risau.. mlm neh dia nak minum ape..???? Mane ade susu lam umh neh..??? Dah ler haku sorang2 kat umh neh. Incek hubby plak terus tido umh SIL dia sbb x larat nk drive blk pas hantar parents dia. 

Alamakk...!! Besok pagi????? cane weiiiiiiiii?? 

Haku dah ler xde pengalaman jaga kitten nih, dulu jaga Cheekang sbb Lady Rusty time tuh pas beranak. Bleh la tumpangkan dia. Nih mane ade ibu tumpang lam umh..???? 

Uwaa....!! Hepppp..!! Hepppp..!! 


dia x bunyik so far & nmpk cam jinak compare ngan Cheekang dulu




si Wiwi sibuk amik bau. Haku x campur sbb takut jangkit2 plak 
kutu ke ape.. terus letak lam cage..








Lady Rusty pun cool jer, 
sementara Wiwi menunjukkan sifat keibuan dia *konon...
dok cium2 & dekat2kan muka dia kat kecik tuh..


=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
adoiiiiiiiiii ... cane nih..????
dah ler sorang2 kat umh nehhh...!!!!
:'((


10 comments:

  1. Kesiannya... harap dpt terus hidup...

    ReplyDelete
  2. Comelnye.....sian dia.anak kucing umur sebulan macam tu tak boleh minum air suam ke?

    ReplyDelete
  3. comelnye......sian dia.anak kucing umur sebulan tak boleh minum air suam ke?

    ReplyDelete
  4. comel kitten tuh..

    dia dah pandai minum sendiri ke ekk..kalau dah pandai boleh bg susu formula kucing kat Vet atau petshop

    ReplyDelete
  5. comel kitten tuh..

    dia dah pandai minum sendiri ke ekk..kalau dah pandai boleh bg susu formula kucing kat Vet atau petshop

    ReplyDelete
  6. =*_*= KAK E :: insyaAllah..so far dia ok jer..hehehe

    ReplyDelete
  7. =*_*=ADIK AFIQAH :: mun kitten ya dah pandei makan & minum dik empun, nya dah boleh minum aik suam @ aik kosong biasa jak. tadik doctor madah boleh minum, tp mun mok merik susu tepung nang khas utk kitten ya, boleh juak. bancuh lam pinggan, polah suam2, kak ya tandah nya empun minum.. hehehe ;)


    =*_*= MEOWWMANIA :: alhamdulillah dh bleh mkn & minum senirik. td tanye vet, dia ckp blh kasik kalo nak kasik, kalo x kasik pun x pe.. sbb dia dh bleh makan & minum dah. so bg air biasa pun xpe.. ;)

    ReplyDelete
  8. =*_*=ADIK AFIQAH :: mun kitten ya dah pandei makan & minum dik empun, nya dah boleh minum aik suam @ aik kosong biasa jak. tadik doctor madah boleh minum, tp mun mok merik susu tepung nang khas utk kitten ya, boleh juak. bancuh lam pinggan, polah suam2, kak ya tandah nya empun minum.. hehehe ;)


    =*_*= MEOWWMANIA :: alhamdulillah dh bleh mkn & minum senirik. td tanye vet, dia ckp blh kasik kalo nak kasik, kalo x kasik pun x pe.. sbb dia dh bleh makan & minum dah. so bg air biasa pun xpe.. ;)

    ReplyDelete
  9. oh macam ya...baru kmk tauk.kak kmk dah balas comment ktk di entry Pengumuman.Sila baca.

    ReplyDelete
  10. =*_*= ADIK AFIQAH :: wokeh... klk akak g sia, ok.. ;)

    ReplyDelete

meowwwinggggg