☛ FOLLOWERS

8 Mar 2011

=*_*= UPDATE PSL RUSTY =*_*=

 Blk kje haku campak beg terus masuk blk tgk keadaan dia. Haku tgk dia tgk tido. Syahdu woo perasaan time sakit2 cam tuh org blk terus dtg jenguk... *based on tru experience haku kalo time sakit la esp time incek hubby blk keje & terus tgk keadaan haku cane,..**OK.. out of topic jap :p.

Tgk keadaan nasik yg haku gaul ngn wetfud x terusik + kibbles pun xde tanda2 dijamah, haku terus panaskan wetfud utk dia. Berjam gak la haku duduk lam bilik tuh temankan dia. Incek hubby ade sekali, gosok2 bdn Rusty kasik dia rasa selamat. Kitorg lepas dia lam bilik tuh kejap dgn pengawasan  sbb takut dia tetiba melompat ats banglo. Ok, dia xde melompat cam biasa. Pastuh bukak pintu bilik, OK, dia x meluru keluar cam biasa. Dah puas kasik dia regang2kan badan, haku terus force feed dia. Pun berjam dok layan dia. Punye ler susah dia nak mkn, wetfud yg haku force feed dia cam tanak mkn sgt. Amik2 bau, terus paling ke tmpt lain. Sementara yg lg 5 hekor plak dok ngiau2 dlm banglo tuh sbb dah bau wetfud. Haku saja tanak kasik dulu sbb Rusty nyer wetfud tuh haku amik dr bowl dorg ber-5 tuh la. Rusty x mkn byk pun, so tanak la guna byk bekas kan.. *malas. :p

Dah settle force feed dia, haku masuk dia blk lam banglo. Biar dia rehat puas2. So far, luka dia ok. kering & nmpk elok bentuk & jahitannyer. Sama cam luka haku pas operation dulu. Tapi haku hari ke-2 kuar dr spital, dah bantai mandi kat umh. Mane x  basah blk jahitan 5 inci tuh. Syokk wooo..!!~ dpt mandi segar2kan badan. Himejin jer la kan, 9 hari x mandi selama lam wad tuh, bukan bau busuk x mandi sbb dok ekon tp bdn & mulot sume dah bau ubat2an. **lagi sekali kuar topik. :p

   
=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
 esok nak try rebus dada ayam lg sekali. kot2 dia dh ade selera.
Ohye... td ade tanye Dr.Nurul, vet yg operate dia tuh
tanye pasalRusty yg tanak makan, 
Dr. Nurul ckp dia kan pas vaccine, 
so dia maybe demam skit & selera tanak lg,
**haku luper..!!!haku luper..!! 
haku luperrr yg dia pas vaccine!
tp kalo lebih dr 3 hari kne bwk klinik balik.
So, hope esok dia dah selera blk ler bab2 mkn neh.

**konon nak tido awl mlm neh sbb satu hari neh sakit perut,
blkg, kesejukkan & nahan ngantuk kat opis.
tp ade lg satu kje lom settle sblm haku nek mandi & tido..
TUKAR PASIR..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

**gmbr, esok saja la ku haplod lam entry neh ;)
nak msk air pns tuang ehh..TUAM atas perot & blkg.. :-ss

4 comments:

  1. insya'Allah Rusty takde pape...mungkin dia deman skit tu, jgn risau ekk

    sama lah kita sblm nak g memana atau nak tido haruslah menyiapkan segala mala berkenaan anak bulus haihhh...redho jelah syg punya pasal ;)

    ReplyDelete
  2. insya'Allah Rusty takde pape...mungkin dia deman skit tu, jgn risau ekk

    sama lah kita sblm nak g memana atau nak tido haruslah menyiapkan segala mala berkenaan anak bulus haihhh...redho jelah syg punya pasal ;)

    ReplyDelete
  3. =*_*= MEOWWMANIA :: thanks..insyaAllah.. risau pun sbb nih 1st time spay female cat. klu neuter tuh, dah pnh 2x pengalaman dah..heehe

    tuh la..selagi x ready menda2 berkaitan anak bulus, mmg x senang duduk/tidur dibuatnyer. rasa cam ade mende x settle lg. semua tuh sbb syg punye pasal..heheheh

    ReplyDelete
  4. =*_*= MEOWWMANIA :: thanks..insyaAllah.. risau pun sbb nih 1st time spay female cat. klu neuter tuh, dah pnh 2x pengalaman dah..heehe

    tuh la..selagi x ready menda2 berkaitan anak bulus, mmg x senang duduk/tidur dibuatnyer. rasa cam ade mende x settle lg. semua tuh sbb syg punye pasal..heheheh

    ReplyDelete

meowwwinggggg