☛ FOLLOWERS

26 Sep 2011

=*_*= =*_*= CAT-TESHI CASTLE @ BUNGALOW KEDUA @ LAST ANAK BULUS DAH SIAPP YEAYYY..!! ..!! =*_*==*_*=


Cite dah basi tp nak hapdet belog punye pasal la kan..
*konon nak hapdet wiken tp wiken kenot hapdet - apekah???


FINALLY..!!- lepas bercinta nak pasang bangla-low dorg neh, akhirnya semggu yg lepas dgn kerjasama incek hubby, terlaksanalah pembinaan bangla-low utk anak2 bulus neh. Tu pun pas berkurun terperam terperap lam bilik tu jd tempat ank2 bulus menyarkiskan diri. Kali ni proses pembinaan banglalow tuh agak rumit sbb ade skru2 & benda2 perkakas x berapa nak mecing. Owner asal pun pnh ckp dia berfeloh2 masa nak pasang mende nih kat umh dorg. huhuhu

Untuk makluman *cehh!! mcm la ada orang tanya!!* sesape nak tgk gmbr banglalow yg 1st dulu tu, bleh klik kat [S-I-N-I].  Banglalow yg ke-2 ni dalam masa 2 jam barulah siap sume, tu pun pas pasang, bukak balik..pasang, bukak balik...atas sebab ketidakmecingan skru tersebot. Siap2 jer, haku sempat mop sikit2 jer disebabkan anak2 bulus sume dah x sabar nak masuk lam tu. 

Banglalow yg lg satu tu langsung xde sape nak duduk sbb dorg lbh suka berhimpit2 lam banglalow yg lg baru.  Dlm bilik dorg tu pun haku dah kemas2, ilang sakit mata sblm nih selagi x pasang. Sekarang dah clear. Dorg nak mensarkiskan diri pun, dah x kisah dah. hheheheh..

Ni gambar2 dari awal sampai siap proses pembinaan banglalow tersebut.. =*_*=


as usual, wlupun gendut... x menghalang si Chester utk 
menginterprem sambil mensarkiskan dirinyer.


Si ibu (Lady Rusty) & anak (Cheesedale) nih plak wat hal sirik,
wlupun kitorg dok bingit ketuk2 besi, dorg berdua nih
siap bleh lelap felen2 cam tmpt sunyi plak.
Yang lain sume lari kuar sbb terkejut2 dengar bunyik bising.

*utk makluman - kitorg pasang kul 9.30 pm, saat jiran2 sume 
dah tido tp sedaya upaya memaksimakan bunyik2 ketukan tersebot* 

 muka langsung x kisah..

si Cheekoo nih plak satu hal, dia plg penyibuk,
penah haku dok syoohh!! syoooh!! dia patbelasjutakali 
sampai menyembur airliur
tp x paham2 bhs jgk dok mengacau kitorg tgh pasang. 
lari kejap, pastuh dtg balik. nak tutup pintu bilik, 
kang leceh & sempit lak nak kuar masuk amik tools.
Geram pun hade, rasa nak jentik2 tinge tp pandai lak
dia nak nyorok bila haku nak kejar. 


Selesai sudah!!! Berbaloi2 usaha hasil berkat kerjasama
kitorg memasang banglalow tersebut sampai 
dorg tertido2. *ehhh ape kaitan???* 


sume sibuk grooming memasing.


 cat tree pemberian Aunty Sal @ Mommy Toty & Yoshi
yg dah lunyai tu sblm ni terperuk jer lam bilik dorg sbb 
dah x bleh guna (patah riuk dikerjakan dorg), tp syg nak buang.
Last2 masuk jer lam tu wat perhiasan tp 
bleh laa dorg asah2 kuku sbb haku dah modipait balik. :p
*bajet mcm la menjadik kerastangan tuu..bhahaha!!*


 ehh x settle lagi... litterbox lom  masuk!!!






 OK..!! - ini banglalow yg lama..
ehhh x lama pun..tp sbb dah pasang yg lagi satu, 
dorg buat cam yg nih lama sangat smp x nak masuk lam tu!
hmmmmmmppppp..!!!~


 kan dah ckp!!
yg lagi satu tu dorg x nak masuk pun!!
haku sumbat secara PAKSArela baru tau!!


 bleh muat adult cat lam 6 hekor utk 1 banglalow.
tp nak selesa, pasnih kne duduk 1 banglalow - 3 org.. 
ehhhh...silap! 3 hekor..!!


 tools & ekseseri dorg.. 
sepatutnya menempatkan stok wetfud, bowl2 & pinggan,
niuspape alas bwh banglalow (dorg korek pasir cam histeria)
ubat2 dorg / syampoo/ berus2, cecair pencuci lantai,
pewangi bilik / spray denden tp x pasang lg :p
ridsect / spray2 kokokeranch @ lipas laaa,
litterbox & scoop dorg.
rak ni x kemas lg.. eksaited pasang banglalow punye pasal..
ehhh over kau..... Semahh!!! :p


 sesi bermanja2 & beramahmesra




 dr kiri : Chester yg sedang membuta tu
tgh : Chello yg dah felen2 lam kapal tetanik!
kanan : ChiChi yg dh setat berangan
berangan jak keja kawuu!! - skrip anak sedara haku, Aini




 Cheekoo badan selim melim bleh la muat masuk lam tu


 OK - dah letak litter tray.
sume berebut nak jadik pengguna 1Msia ehh 1st lah!


 pengguna kedua - Cheesedale


 Opsssss!!~ 
mammeh terSNAP aksi yg x berapa nak senunuh plak :p
bhahahah..!!




OK - semua dah settle.. masa utk tido!!!


=*_*= PHAT CAT NAK MEMBEBEL =*_*=
mlm tu sume berhimpit lam banglalow baru,
tp setat mlm td (25/9/2011) dorg dah duduk 3 hekor 1 banglalow


BANGLALOW 1 - Chello (L) + Rusty(M) + Cheekoo(S) 
*saiz S, M & L utk 1 litter box yg dijangka takkan terbalik.*

BANGLALOW 2 - Chester(XL) + Cheesedale(XL) + ChiChi(L) 
*mereka yg bersaiz obes utk 2 litterbox* 


8 comments:

  1. cantik cage, ready made ke tempah ni.. look so nice.

    ReplyDelete
  2. KITTUN :: thankss... hehehe...owner asal tempah kat Melaka..then dia bawak g Petaling..pastu sy beli dr dia dlm mudah.my. then bawak g Putrajaya.. hehehe

    ReplyDelete
  3. waa seronoknya dorang dpt rumah baru

    klau bebudak rumah ni jgn harap la nak dikurung camni habis digegornya nanti hehe

    ReplyDelete
  4. waa seronoknya dorang dpt rumah baru

    klau bebudak rumah ni jgn harap la nak dikurung camni habis digegornya nanti hehe

    ReplyDelete
  5. meowwmania :: seronok! tp sombong smp x nak masuk banglalow yg lg satu tu, seme berebut masuk yg baru punye...hope lepas nih masalah settle la & dorg x poo / pee dlm bilik aka seinci jer lg dr pintu toilet.. hehehe...

    kalo ikutkan, sian jgk nak kurung dorg, kalo blh 24j nak free roaming lam umh tp memikirkan mala petaka & bencana alam yg bakal berlaku, so memalam kne kurung dorg..blk keje baru lepas & masuk cage balik time nak tido mlm..hehehe...

    ReplyDelete
  6. meowwmania :: seronok! tp sombong smp x nak masuk banglalow yg lg satu tu, seme berebut masuk yg baru punye...hope lepas nih masalah settle la & dorg x poo / pee dlm bilik aka seinci jer lg dr pintu toilet.. hehehe...

    kalo ikutkan, sian jgk nak kurung dorg, kalo blh 24j nak free roaming lam umh tp memikirkan mala petaka & bencana alam yg bakal berlaku, so memalam kne kurung dorg..blk keje baru lepas & masuk cage balik time nak tido mlm..hehehe...

    ReplyDelete
  7. banyaknye kucing.. suke2.. awk jemput ke blog putri..tgk mainan baru kucing2 putri

    ReplyDelete
  8. ♥Putri ilyanie♥ :: minat mmg dr dulu.. thanks singgah sini... insyaAllah, nnt sy singgah k.. ;)

    ReplyDelete

meowwwinggggg